//Plugins sense CDN ?>
Els dispositius de salut mental d'adults i infanto juvenils i d'atenció a les addiccions es van traslladar, també ara fa un any, de l'antic hospital al carrer Bèlgica al CAP nord, amb serveis d'atenció primària. Així, el llavors nou emplaçament va permetre assolir la integració física de la salut mental i atenció primària en un mateix edifici, normalitzant així des del punt de vista social l'atenció a les persones amb patologies relacionades amb la salut mental.
El director del servei de Psiquiatria i Salut Mental, Joan Ribes, va donar valor a 'la funcionalitat dels espais', i al fet que 'compartir instal·lacions amb l'Àrea Bàsica de Salut facilita el treball conjunt'. Per la seva banda, el referent de Salut Mental infantojuvenil de l'Anoia, de les germanes hospitalàries del Sargat Cor, Joan Beumala, va referir-se i va agrair l'impuls del Consorci Sociosanitari per 'fer possible el CAP Nord', així com els reptes que suposa el fet d'unir els serveis de salut mental i d'atenció primària.
Pel que fa a la gerència del CSA, el senyor Ferran Garcia va destacar l'aposta que el Consorci duu a terme pel 'continu assistencial i el treball en xarxa', que esdevé una de les finalitats des del seu càrrec. 'Hem d'aprofitar els recursos i responsabilitzar els individus de la salut', va subratllar Garcia. En aquesta línia també va parlar Remei Juncadella, que va concloure el seu parlament amb un consell als metges i infermers 'gaudiu amb salut d'ajudar a fer salut a la població'.
Per la seva banda, el regidor de salut, Fermí Capdevila, va agrair les tasques dutes a terme per l'anterior regidora, Pilar Salat, i va concretar que, des de l'Ajuntament, 's'espera que el servei del CAP pugui funcionar durant molts anys més'.
Els reptes del CAP
Un dels objectius del Centre d'Atenció Primària passa per facilitar l'accés dels usuaris als metges i inferemers i, per aquest motiu, l'ABS Igualada Nord ofereix modalitats d'accés als serveis tant de forma presencial -en consulta programada i urgent- com telemàtica -amb consulta per telèfon i correu electrònic.
Per altra banda, amb la voluntat que l'atenció sigui el més integral i integrada possible, l'equip d'Igualada Nord ha realitzat nombroses accions per a la creació d'un continu assistencial, com la participació activa en les comissions clíniques i de treball transversal amb els altres dispositius de la xarxa assistencial, la integració de la peditaria del CAP amb la de l'Hospital, la creació d'aliances amb els serveis d'atenció especialitzada per disminuir les llistes d'espera hospitalària, la participació en el programa d'atenció continuada d'urgències territorials i el seguiment del pacient després de l'alta hospitalària.