TORNAR

Cap persona mereix ser maltractada

Dia internacional per l'erradicació de la violència vers les dones

societat
Dimarts, 25 novembre 2008. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
"Cap persona mreix ser maltractada, cap argument justifica la violència..." d'aquesta manera tan directa comença el programa dels actes contra la violència vers les dones. La COnca d'Òdena ha fet un programa conjunt que es vertebra al voltant de la concentració d'aquesta tarda. A la resta de comarca, tenen els seus propis actes en contra d'aquesta xacra social.

Imatge de la campanya de Piera

Concentració a la plaça de l'ajuntament d'Igualada

Els alumnes del taller de Teatre Visual de l´escola Municipal de Teatre d'Igualada “La Tarima”, presentaran aquest vespre una acció teatral en el marc del Dia Internacional per l'Erradicació de la violència vers les dones.

L´acte, organitzat per la Mancomunitat de la Conca d´Òdena i la Federació d´Associacions de Dones de l´Anoia, es durà a terme a la Plaça de l´Ajuntament a les 8 del vespre. A continuació es realitzarà una encesa d´espelmes i la lectura d´un manifest de rebuig a la violència masclista.

Els actes seguiran el dimecres mab una conferència sota el títol 'Violència masclista, una qüestió de seguretat pública', al saló de sessions de l'ajuntament a les 8. Dijous Cinefòrum amb el documental O mía ...o de nadie i el curtmetratge Subir y bajar, a les 8 del vespre a Can Papasseit, Vilanova del Camí.

Una presentació literària el divendres 'Ni príncipes ni perdices', set històries de dones que diuen prou, també a les 8 del vespre a la Biblioteca de l'Ateneu Igualadí, organitzat per Dones d'Igualada.

El darrer acte serà el 4 de desembre, una xerrada sobre "La llei estatal i autonòmica de violència de gènere" a la mateixa hora (les 8 del vespre) al Centre Cívic de Fàtima.

Igualtat de gènere, a Piera

Avui dimarts, de 17 a 20h, es fa un taller interactiu a l'Espai d'Entitats en el marc del dia contra la violència de gènere. Es tracta d'un taller participatiu amb horari flexible en què els assistents podran aportar la seva idea positiva mitjançant un treball manual que podran confeccionar a partir d'una agulla d'estendre i on s'hi posarà un missatge relacionat amb la problemàtica de la violència de gènere. Paral·lelament, al mateix recinte hi haurà una mostra de 12 fotografies en clau de metàfora amb lemes diversos relacionats amb el respecte cap a la figura de la dona.

Un mural, tallers i teatre a Capellades

Els actes a capellades van començar diumenge amb un vermut. Aquest dilluns a la nit de sis a nou del vespre al Saló Rosa de La Lliga s'ha fet el Taller de “Prevenció de la violència en les relacions de parella”. L’objectiu d’aquests tallers, organitzats en col•laboració amb l’Institut Català de la Dona, és facilitar un espai de debat sobre les característiques dels comportaments abusius en la vida quotidiana i en les relacions de parella.

La temàtica de la violència de gènere no només té com a públic objectiu els adults, sinó també els més joves, ja que precisament en la prevenció és on els resultats milloraran el futur. Per això, s’ha pensat en col·laboració amb Dones amb Empenta, el taller per a infants “Tu rosa i jo blau”, per promocionar la igualtat entre homes i dones. Està destinat als alumnes de 1r. de CS. Dilluns i dimecres el fan els alumnes de l’Escola Mare del Diví Pastor i dijous i divendres els del CEIP Marquès de la Pobla.

Els més grans, els alumnes de 3r d’ESO dels dos centres de la Vila participaran divendres a quarts de dotze del migdia del Teatre Participatiu “Com dir No”, que posarà en escena la companyia Impacta Teatre per tal d’educar en límits i valors.

Durant tota la setmana al Centre d’Atenció Primària de Capellades hi haurà un mural, on podrà participar tothom qui ho desitgi, amb el tema de “La dona, la cara contra la violència”.

Manifest a Masquefa

A la localitat de Masquefa durant avui dimarts es farà lliurament a les botigues i dependències municipals d’un manifest per a l’eradicació de la violència de gènere.

Les dones en els conflictes armats. Situació de màxima vulnerabilitat, múltiples violències.

Iniciativa per Catalunya Verds de l’Anoia se suma a la commemoració del Dia Internacional contra la violència masclista centrant la seva atenció especialment en la violència exercida contra les dones en contextos de conflictes armats. Així, la campanya d’aquest any de Dones amb Iniciativa porta per lema Les dones en els conflictes armats. Situació de màxima vulnerabilitat, múltiples violències.

Amb la campanya es vol posar de manifest que les guerres suposen per a les dones viure situacions de màxima vulnerabilitat, en les que poden patir una multiplicitat de violències masclistes: desplaçaments forçats, segrestos, abusos sexuals, esclavitud sexual, prostitució forçada, embarassos forçats o esterilitzacions forçades, entre d’altres.

Es vol recordar que els conflictes armats són l’expressió més virulenta de l’ús de la força i del militarisme, i és en aquesta situació on les dones estan en una situació de màxima vulnerabilitat que es tradueix una multiplicitat de violències masclistes, una xacra que no entén de classes socials, de cultures ni de fronteres.

La montbuienca Coral Vázquez, presenta l’acte sobre violència masclista a la 9a Assemblea d’ICV

La montbuienca Coral Vázquez, que forma part del Secretariat d’ICV-Anoia, va ser l’encarregada de presentar l’acte sobre violència masclista que va cloure la 9a Assemblea d’Iniciativa per Catalunya el passat cap de setmana a Sabadell.

La formació va fer un repàs a les campanyes amb motiu de la commemoració del 25 de novembre que s’han realitzat en els últims anys per, finalment, presentar la d’aquest any. Vázquez va ser l’encarregada de conduir l’acte i de preparar la resolució sobre aquesta qüestió que va votar l’Assemblea.

Xerrada a l'IES Montbui

En el marc del Dia Internacional de la No-Violència envers les Dones, i amb la intenció de continuar informant i sensibilitzant els joves, l’IES Montbui oferirà, el divendres 28 de novembre, una xerrada a l’alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat. La xerrada serà portada a terme per la Marta Ventas i la Mònica Rossell, mosses d’esquadra i membres del grup regional d’atenció a la víctima, amb el suport d’una infermera del CAP del municipi, la Marga Garcia. Aquesta iniciativa ha estat impulsada per la regidoria d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui en col•laboració amb l’IES Montbui.

Altres notícies


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.