TORNAR

Capellades clausura el 'workshop' internacional sobre el comportament dels neandertals

societat
Divendres, 9 octubre 2009. 15:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'Abric Romaní de Capellades (Anoia) ha estat l'escenari escollit per clausurar el 'workshop' sobre el comportament dels neandertals que ha reunit més de 40 experts de tot el món. Segons el director de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), Eudald Carbonell, al congrés s'han tractat 'tots els punts' que es poden tractar sobre l''evolució dels homínids' des de fa entre 40.000 i 60.000 anys. Segons Carbonell, s'han 'integrat' tots els coneixements per poder 'entendre' com era la vida fa més de 50.000 anys. El 'workshop' també ha servit per 'aprendre' uns dels altres i fer un 'protocol' que permeti tenir un 'coneixement avançat' de l'evolució humana', ha afirmat Carbonell. Podeu veure les conclusions i ampliar la informació aquí.

La reunió científica ha reunit 40 experts de tot el món i ha tractat sobre el comportament dels neandertals / Foto: Mar Martí

El workshop ha reunit personal investigador d´arreu del món / Foto: Mar Martí

El 'workshop' titulat 'L'hàbitat neandertal: comportament social i espacial', que s'ha desenvolupat entre Tarragona i Capellades, s'ha tractat l'evolució d'Euràsia i Àfrica des de fa 40 i 60 milions d'anys. Aquesta evolució s'ha tractat del des del punt de vista 'genètic', 'climàtic', 'tecnològic' i 'cultural', com ha afirmat Carbonell.

El director de l'IPHES ha destacat la importància de fer el congrés a l'Abric Romaní de Capellades, ja que d'aquesta manera els experts poden 'veure' com es treballa i la feina que fa l'equip d'Eudald Carbonell a l'Abric Romaní des de fa més de 30 anys.

En la reunió científica s'han dut a terme 'discussions' que han permès anar 'reenfocant' la manera d''entendre' els problemes, ha explicat Carbonell. Una de les discussions que més apassionen als experts és com es va extingir l'espècie i, segons Carbonell, tot i que hi ha 'moltes hipòtesis' de solucions 'no n'hi solen haver'.

La reunió ha concentrat personal investigador de països com ara Estats Units, Israel, Àfrica, Alemanya, França o Anglaterra. Són professionals -paleontòlegs, arqueòlegs, geòlegs i geògrafs, entre d'altres- que fan treball de camp, sobretot a Euràsia, tot i que també s'han inscrit estudiants de la URV del doctorat en Quaternari Prehistòria, i del màster Erasmus Mundus.

ACN


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.