//Plugins sense CDN ?>
Carme Ruscalleda va afirmar que ‘la cuina, tant la quotidiana com la professional, s’ha de nodrir dels productes de proximitat, de la terra’, i que en temps de crisi com l’actual no s’ha de deixar de banda la qualitat: ‘Si el preu és més car però l’aliment és de més qualitat, ja val la pena; val més comprar poc però bo’, va dir Ruscalleda. La cuinera també va dir que es poden fer plats saludables de manera ràpida i fàcil: ‘Si l’aliment és bo, no necessita grans elaboracions’. Així, en la seva xerrada, Carme Ruscalleda va donar idees per fer plats senzills i atractius, utilitzant productes sans i de temporada.
Necessita millorar
Pel que fa a l’Estudi d’hàbits alimentaris i activitat física de la població escolar de la comarca de l’Anoia 2010’, presentat per la dietista Núria Rosich, se’n desprèn que el nivell nutricional mitjà de la població estudiada és del 6,74, cosa que indica que cal millorar l’alimentació d’aquests nens i nenes. Per exemple, en l’àpat més important del dia, l’esmorzar, moment en el qual un 20% dels infants anoiencs no pren cap làctic i, en canvi, un 21% menja pastisseria industrial de manera habitual.
A banda de l’alimentació, l’estudi també analitza l’activitat física que realitzen els nens i nenes, davant de l’estona que passen davant de la televisió o de l’ordinador. El nivell mitjà d’activitat física de la població estudiada és de 5,72, de manera que caldria també millorar aquest indicador. L’estudi també posa de manifest que, a més d’inculcar els hàbits saludables als infants, cal conscienciar també els pares i mares.
Aquesta iniciativa del Consell Comarcal es materialitza, a banda de l’estudi, en una guia didàctica per a les escoles, el llibret ‘Anoia, alimentació i salut’. Amb les conclusions de l’estudi es pretén poder actuar de manera directa en l’adquisició d’uns hàbits saludables per part de la població més jove de la comarca.