TORNAR

Castellolí, primer poble de l'Anoia on arriba l'aigua de la Llosa del Cavall

L’Ajuntament ha posat també en funcionament un dipòsit específic pel Polígon de Can Parera

societat
Dimarts, 17 desembre 2019. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El consistori de Castellolí fa un balanç positiu dels seus primers mesos connectat a l'aigua de la Llosa del Cavall, la presa situada al nord del Solsonès. El govern assenyala que aquest canvi en el proveïment no suposa "cap increment" en el preu de l'aigua als veïns.

El dipòsit del municipi, ja amb aigua de la Llosa del CavallDes de fa cinc mesos, Castellolí està connectat a la xarxa d'abastament de les Aigües Ter-Llobregat i consumeix l'aigua de l'embassament de la Llosa del Cavall. Es tracta del primer municipi de l'Anoia a poder disposar d'aquesta aigua; l'Agència Catalana de l'Aigua el va prioritzar abans de l'estiu, ja que no estava connectat a cap gran xarxa supramunicipal sinó que depenia de les captacions dels seus propis pous.

Passat el període de proves, l'Ajuntament de Castellolí ho fa públic fent un balanç "excel·lent" del contracte d'abastament d'aigua signat amb la concessionària Aigües Ter-Llobregat. L'alcalde, Joan Serra, recorda que "fins ara Castellolí funcionava amb dos pous que eren insuficients en diverses temporades de l'any i s'havia de reforçar el servei amb cubetes d'aigua suplementàries per abastar als veïns".

A més, el problema de manca d'aigua s'hauria agreujat, ja que la població del municipi de Castellolí s'incrementa, l'activitat del Circuit Pacmotor cada vegada és més gran i
s'instal·len d'aquí a pocs mesos noves empreses al polígon de Can Parera, com l'enginyeria Engind Grup, l'empresa d'automoció Doga i l'agroalimentària FRIME, que
tindrà un consum d'aigua elevat, ja que es dedica al sector del congelat. De fet, l'Ajuntament ha posat en marxa un dipòsit específic per al Polígon Industrial de Can Parera, instal·lat de feia anys però que fins ara no estava en funcionament.

"Cap increment"

Pel que fa a les tarifes de l'aigua, l'Ajuntament assegura que "els veïns no han de suportar cap increment. De fet, treballem perquè les taxes es puguin reduir". "Abans consumíem molta energia per treure l'aigua dels pous i per fer el tractament de potabilització, en canvi ara l'aigua ja ve tractada i això fa reduir una despesa que esperem que es pugui traduir aviat en una reducció del cost per als veïns" afegeix Serra.

El consistori remarca que "tota la gestió de l'aigua segueix sent pública: l'aigua de la Llosa del Cavall arriba i es diposita en un dipòsit municipal, tota la distribució es fa a través de la mateixa infraestructura de canonades de l'Ajuntament de Castellolí, de la gestió del control d'alta en el servei, incidències, etc. se n'ocupa la Brigada municipal i els tràmits administratius (rebuts, factures, etc.) es fa través del servei de gestió tributària de la Diputació de Barcelona, tal com ja es feia fins ara". El consistori aclareix que els pous actuals no cauran en desús. Perquè no quedin inutilitzats i siguin sempre una alternativa per si mai hi hagués cap incidència, els pous es bombegen quinze minuts cada dia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.