TORNAR

El CatSalut anuncia que ja hi ha fetes 32 contractacions a la Conca d'Òdena per afrontar el COVID19

Alguns pacients de l’Hospital d’Igualada ja s’han derivat a l’Hospital General de Catalunya, on hi haurà 120 professionals a disposició

societat
Dilluns, 23 març 2020. 19:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

"Serà una setmana d'impacte important" advertia en roda de premsa l'igualadí Josep Maria Soto, portaveu del SEM. Una setmana dura, amb un allau de casos pels quals el CatSalut ha decidit reforçar els mitjans amb els que compta l'Hospital d'Igualada. 

El Departament de Salut donava a conèixer aquest vespre de dilluns les mesures de reforç assistencial a l'Hospital d'Igualada. Mesures per "baixar la pressió assistencial". En primer lloc, les contractacions, que ja sumen 32 persones entre l'Hospital i altres centres vinculats de la Conca. En segona instància, els primers resultats de l'oxigen que dóna l'assistència de l'Hospital de Bellvitge i l'Hospital General de Catalunya, on hi haurà 120 professionals a disposició dels pacients anoiencs. En el cas del centre situat al Vallès, ja s'hi ha traslladat una cinquantena de pacients. 

A la roda de premsa compareixien Josep Maria Soto, portaveu del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM); la gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central, Anna Forcada, i el director assistencial de l'Hospital d'Igualada, Joan Miquel Carbonell. Carbonell també explicava que també s'han fet les primeres trobades amb l'Hospital de Bellvitge per millorar la col·laboració entre els dos centres. 

Al seu torn, Forcada manifestava que "s'han destinat per torn horari tres equips a l'atenció domiciliària i dos equips a l'atenció residencial. La seva tasca fonamental és la detecció precoç de símptomes a les persones en el seu domicili o residència per tal d'establir mesures per evitar el contagi, donar el tractament adequat i el major confort possible i restablir així la seva qualitat de vida". En aquest sentit, enumerava el cas de Capellades, una residència on es va detectar un important brot. En el cas que sigui necessari, també s'estableix un procediment per tal de subministrar oxigen atesa la seva efectivitat en la millora de la simptomatologia. Alhora, l'àrea sanitària del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s'ha ampliat i reforçat amb una carpa per tal de donar més confort, major equipament i millor atenció per a les persones que ho precisin.

Informació sobre el coronavirus

http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.