TORNAR

El CAU d'Igualada demana que s'obri el diàleg arran del desallotjament de l'acampada de Gràcia, a Barcelona

AEiG J. Caresmar i Ma Salvà d'Igualada fa ressò de la Trobada de la Cançó del passat cap de setmana

societat
Divendres, 1 abril 2011. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'AEiG J. Caresmar i Ma Salvà d'Igualada vol donar suport a la Plataforma d'Entitats Juvenils de Gràcia arran dels fets ocorreguts la nit del 29 de març quan la policia local va desallotjar l'acampada de la plaça de la Vila de Gràcia. L'agrupació igualadina considera que el desallotjament és una resposta totalment desproporcionada i explicita la manca de diàleg de l'Ajuntament envers les entitats. És per això que recolza les seves demandes (gestió del casal d'entitats, utilitzar el casal per a fer cau...) i reclama que s'obri un procés de diàleg.

El CAU d'Igualada en la Trobada de la cançó

Després de més de tres anys de lluita a favor de l’autogestió del Casal de Joves de Gràcia La Fontana, la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia (PEJG) es va plantar el passat dilluns davant la seu del Districte per protestar contra el procés de privatització de l’equipament. El dilluns passat, al voltant de les set de la tarda, el jovent gracienc va entregar al Districte 2900 signatures de suport al Projecte de gestió veïnal del Casal -que van donar a conèixer en un acte obert al barri el passat més de novembre- juntament amb una carta exigint al govern municipal la fi del procés de privatització i l’obertura d’un espai de negociació amb possibilitats reals de diàleg que dugui a una gestió de l’equipament per part de les diferents entitats del teixit associatiu del barri.

A continuació, els joves van acampar a la plaça de la Vila –davant de la seu del Districte- amb l’objectiu de donar a conèixer el conflicte i esperant l’obertura d’aquest gest negociador entre totes les parts implicades. Les diferents comunitats de veïns de la Plaça de la Vila havien estat informades de l’acampada, en un gest que evidencia la voluntat dels joves de la Plataforma de compartir amb tot el barri aquest espai de reivindicació.

El Projecte de gestió veïnal proposat per la Plataforma ha estat avalat per diverses entitats històriques a la Vila -com els Lluïsos de Gràcia, el Club Excursionista de Gràcia o el Centre Artesà Tradicionarius- que donen suport al compromís de les nou entitats juvenils. La gestió proposada per la Plataforma s’acull al model de gestió cívica, ciutadana o veïnal que l’Ajuntament de Barcelona preveu com a possible via de gestió d’equipaments públics, i que té lloc als casals de joves de Roquetes, la Prosperitat i la Guineueta, l’Ateneu Popular de Nou barris o la Casa Orlandai de Sarrià.

Coneixedor del potencial de l’associacionsime gracienc i de la reivindicació històrica –de més de 15 anys- d’un Casal de Joves al barri, el Districte de Gràcia gira l’esquena a les reivindicacions i ha optat per cedir els 440.000€ previstos per La Fontana a una empresa privada. L’Ajuntament va obrir a finals de desembre un concurs de dinamització del Casal amb uns criteris econòmics pensats per l’empresa i prohibitius per a qualsevol entitat juvenil, que va guanyar l’empresa Iniciatives i Programes SL, amb seu a Viladecans.

El mateix dilluns, prop de les dues de la matinada, davant la pressió policial, i després que els manifestants haguessin plegat les tendes i s'haguessin assegut al terra de la plaça, la Guàrdia Urbana els va desallotjar. Entre la una i les tres, els agents de policia van forçar la desocupació de la via pública.

L’escoltisme anoienc a la trobada de la cançó

Els agrupaments Jaume Caresmar/ Ma Antònia Salvà d’Igualada, Movi de Tous, Josep Masclans de Vallbona d’Anoia i Pany del Bosc a l’Espelt, van participar el cap de setmana 26-27 de març a la Trobada de la cançó 2011 a Berga-Gironella, amb el lema ‘Sota una col’.

Els quatre agrupaments formen part de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), una entitat d’educació en el lleure sense finalitat de lucre que ofereix als nens, nenes i joves l’aventura de créixer i aprendre mitjançant el mètode escolta i guia. Actualment integren l’entitat 10.000 nois i noies de tot Catalunya i 2.500 caps. Els agrupaments estan distribuïts per demarcacions; els agrupaments d’Igualada, Tous, Vallbona i Espelt formen part de la Demarcació de Manresa.

Cada tres anys, la Demarcació de Manresa organitza una gran trobada de totes les branques: castors, llops, ràngers, pioners, trucs i caps que té una durada d’un cap de setmana. Es fan activitats i es té l’oportunitat de conèixer altra gent, passar-s’ho bé i enriquir-se. El punt àlgid és diumenge al matí, quan els diferents agrupaments canten davant de tots els altres una cançó que han preparat. D’aquí ve el nom de la Trobada de la cançó.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.