//Plugins sense CDN ?>
La Fassina de Sant Sadurní d’Anoia ha estat l'escenari, aquest dimecres, de la presentació del Cavatast, la mostra de caves i gastronomia que enguany celebra la 22a edició i presenta novetats per millorar l’experiència dels visitants i seguir sent referent del sector a Catalunya.
A la presentació, la regidora de turisme Maria Rosell ha detallat les novetats del Cavatast d'enguany. Rosell ha destacat la implicació del municipi per fer, un any més, una mostra consolidada al territori: “Tot el municipi i el comerç local de Sant Sadurní es fan seu el Cavatast i s’impliquen en l’esdeveniment perquè sigui un èxit”. “Agraïm també la presència dels 36 cellers i d’una desena de d’elaboradors gastronòmics, que ofereixen a la mostra una varietat molt rica de productes”.
Josep Maria Ribas, alcalde de Sant Sadurní d'Anoia, ha posat èmfasi en la vinculació del Cavatast amb el territori: “El Cavatast fa territori. Durant els dies de la mostra Sant Sadurní triplica la seva població habitual amb els 36.000 visitants, que repercuteixen amb una inversió en la comarca i un impacte econòmic considerable”.
“A més del nombre de visitants, és destacable la qualitat de l’experiència d’aquests, que valoren l’esdeveniment amb una nota de 9 sobre 10 i el 95% mostren intenció de repetir en la propera edició”, ha explicat Ribas. “Molta gent te apuntat al calendari el primer cap de setmana d’octubre per venir a Sant Sadurní al Cavatast, i un any més estarem a l’altura”, ha assegurat.
A la presentació també hi han participat representants de Somsantsadurní i de la Confraria del Cava, que han avançat el programa de la Mostra d’Artesans i les activitats de la Setmana del Cava, que coincideixen amb el Cavatast.
Els organitzadors del Cavatast han agraït la seva col·laboració i implicació a totes les persones que treballen per fer possible el Cavatast, a les entitats col·laboradores i als patrocinadors, en especial el Banc Sabadell, el patrocinador principal.
La periodista Ruth Troyano obrirà el XXII Cavatast
La periodista Ruth Troyano serà l'encarregada d'inaugurar el Cavatast 2018 el divendres 5 d'octubre. Troyano és una periodista especialitzada en enoturisme i comunicació amb àmplia experiència en mitjans i gabinets de comunicació.
Tiquets i reserves d’activitats, online a partir del 22 de setembre
Un any més el Cavatast ofereix la possibilitat d’adquirir anticipadament els tiquets de degustació de cava i gastronomia i la copa oficial a l’Oficina de Turisme des del 25 de setembre fins al dia 5 d'octubre de manera presencialper així gaudir de la fira sense haver de fer cues.
Enguany, com a novetat, també es podran adquirir còmodament els tiquets i les places per les activitats des de casa a partir del 22 de setembre a Cavatast.cat a través del web d’InstanTicket de Banc Sabadell, fruit del conveni entre el banc i l’Ajuntament.
Gairebé una cinquantena d'elaboradors de cava i d'empreses de restauració, xarcuteria, pastisseria i xocolata serveixen més de 42.300 degustacions de cava i més de 22.000 degustacions gastronòmiques als milers de visitants que el Cavatast rep en només tres dies de fira.
El Cavatast és un punt de trobada anual on els amants del cava passegen per la fira, copa en mà, gaudint dels diferents caves i de les delicioses propostes culinàries que es presenten. Tasten productes nous i en coneixen d'altres, però sobretot, gaudeixen de l'esperit festiu que la fira transmet. Al Cavatast també es poden adquirir els productes que es degusten sense la necessitat de desplaçar-se.
Dins el Cavatast també es realitzen activitats paral·leles com visites al Centre d'Interpretació del Cava - CIC Fassina i a cellers i caves de la vila. Enguany, el Celler de la Fassina de Can Guineu, s'ha tornat a convertir en el punt neuràlgic d'activitats de tot tipus, des de maridatges i tastos tècnics, fins a tallers especialitzats i altres activitats promocionals.