//Plugins sense CDN ?>
L'encarregat d'obrir l’acte va ser el director del museu, Albert Tulleuda, en qualitat d’amfitrió. A continuació Teresa Puig i Ortiz, professora de llengües clàssiques a l’institut Antoni Torroja de Cervera i traductora al català del llibre l’Ars Amandi ovidià (ed. La Magrana), va oferir a l’alumnat una xerr.ada titulada 'Ovidi i L’Art d’estimar'.
En la conferència, relacionada amb el temari de Llatí per a les proves de la selectivitat, no només va fer un repàs a la figura i l’obra del poeta romà, sinó que també va comentar amb tot detall el contingut i l’estructura de l’Ars Amandi. De la mateixa manera va resseguir la tradició i l’empremta que aquest llibre de didàctica eròtica va deixar en la literatura occidental.
Després d’una pausa-esmorzar, els alumnes es van distribuir per grups a fi de relacionar-se amb nois i noies d’altres centres i respondre plegats un senzill qüestionari. Tot seguit van participar mantenint els mateixos grups en el concurs clàssic, que va ser potser 'el moment més esperat de la matinal', segons ha explicat Salvador Oliva, coordinador del Projecte Neptú.
Els joves van anar responent a preguntes de selectivitat a fi de posar a prova els seus coneixements i cada integrant del grup vencedor va rebre un lot de llibres com a premi; la resta de companys els va dedicar el cant del Gaudeamus igitur a mode d’homenatge final.
Segons Salvador Oliva 'enguany els alumnes van exhibir un altíssim nivell de coneixements tant pel que fa a aspectes lingüístics com culturals'.
El concurs va ser coordinat per les professores Teresa Palomas i Carme Subirà. Van participar de la trobada al voltant d'un centenar d'alumnes de Batxillerat pertanyents als següents centres educatius: Pere Vives Vich (Igualada), Joan Mercader (Igualada), Acadèmia Igualada (Igualada), Pla de les Moreres (Vilanova del Camí), Montbui (Sta Margarida de Montbui), Guinovarda (Piera), Alexandre de Riquer (Calaf) i Antoni Torroja (Cervera).
Les professores i professors encarregats tant d’organitzar l’aplec lúdico-formatiu com de col•laborar en la jornada van ser Àngel González, Anna Maria Rica, José María Cózar, Carme Subirà, Rocío Cantero, Teresa Palomas, Laura Costa, Carme Ballester, Salvador Oliva i Teresa Puig.
La xerrada de la matinal va ser emesa en directe per internet a través de la xarxa de telemàtica educativa de Catalunya i es pot revisionar al web del CECI cecianoia.org, en l’apartat de videoconferències, per a tot aquell que tingui interès en visionar-la o escoltar-la.
Projecte Neptú una vegada més ha estat possible gràcies al grup de docents que s’hi ha implicat, gràcies a la Secció d’Estudis Clàssics del CECI (Prometeu Encadenat) i al propi Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada que hi donen cobertura tècnica i econòmica, així com també al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia que deixa les instal·lacions .