TORNAR
PUBLICITAT

El Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa, candidat a un premi d’accessibilitat

L’equipament, adaptat a persones amb tot tipus de discapacitat física, psíquica i sensorial, opta als Premios Romper Barreras

societat
Dimecres, 14 juliol 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa és un dels candidats als Premios Romper Barreras, una iniciativa de les empreses Toshiba i BJ Adaptacions que guardona projectes creatius d’arreu de l’estat que apostin per la tecnologia com a eina per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

El CTC és un equipament totalment adaptat per a persones amb tot tipus de discapacitat física, psíquica o sensorial i ha estat seleccionat pel jurat entre els projectes que opten als premis. Tot el CTC està adaptat perquè les persones amb discapacitat puguin usar-ne tots els serveis i ho facin conjuntament amb la resta d’usuaris, fet que afavoreix la seva integració. A més, disposa d’un espai, que és pioner a Catalunya, amb material tecnològic d’última generació adaptat per a persones amb qualsevol discapacitat, ja sigui física, psíquica o sensorial.

Votacions obertes

El Centre Tecnològic Comunitari anima tothom a entrar a www.premiosromperbarreras.es i votar l’original vídeo del CTC que hi trobareu per tal de guanyar el premi. Les votacions on line es podran fer del 19 de juliol al 16 d'agost.

En el vídeo una usuària del centre explica, mitjançant la llengua de signes, els diversos serveis que ofereix el CTC i com aquests són accessibles. La segona part consta d’un divertit muntatge en què diversos voluntaris (adults, joves, infants, entitats, comerços, escoles, l’institut, llars d’infants, personal de l’Ajuntament i usuaris i usuàries del centre) transmeten el missatge que el CTC és un centre accessible.

Exemple d’accessibilitat

El centre no té cap barrera arquitectònica, i ha estat ideat perquè tot estigui a una alçada accessible per a persones que van en cadira de rodes i disposa també de mapes en relleu i 'braille' en totes les entrades, entre altres elements. A més, a la sala d’actes s’hi ha habilitat un sistema d’anella magnètica perquè les persones amb deficiència auditiva puguin seguir les explicacions amb el seu audiòfon.

Al CTC s’hi ha instal·lat ordinadors amb pantalles augmentatives per a persones amb deficiències visuals i aparells amb software especial. Els usuaris també poden disposar de teclats adaptats al llenguatge braille i de ratolins per a persones amb problemes de mobilitat a les mans.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.