TORNAR

Cloenda del curs professional de servei de vi

Hi han participat 12 restaurants de la comarca

societat
Dimarts, 13 juliol 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El passat dilluns tingué lloc la cloenda del curs professional de servei de vi, que es va iniciar ara fa uns mesos a la capital de l'Anoia. L'activitat, un curs professional de servei de vi, orientat de forma exclusiva al sector de la restauració, hostaleria i turisme de la comarca, ha estat organitzada amb el suport del GHITA (Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Anoia) i l’organització i gestió tècnica de Ceina, i va realitzar-se a les instal·lacions del restaurant Kan Bakus d'Igualada.

Un dels objectius del curs ha estat potenciar la idea de fer de la comarca de l’Anoia un referent quant a restauració i hostaleria es refereix, i ha complementat iniciatives com les del Cigronet o la de la Vinyala de l’Anoia. Amb aquesta activitat de formació, s'ha pretès millorar el servei del vi al restaurant, donant formació teòrico-pràctica als assistents, tant sobre el procés d’elaboració del vi com del seu servei correcte final a la taula, passant pel maridatge més adequat amb els plats dels comensals i la bona elecció de vins especials (com caves, champagnes, generosos...) que lliguin amb les postres. En aquest sentit, i a l'última de les sessions, cadascun dels restaurants ha aportat un plat de la seva carta per a casar-lo amb el vi més adequat.

El curs va ser conduït per Sònia Farran, sommelier professional, Premi Nas d'Or Catalunya 2008 i 1r Premi Marqués de Riscal 2009. La formació ha estat seguida per més de 12 restaurants de la comarca, els més preocupats pel correcte servei del vi als seus establiments i, al sopar de cloenda realitzat la setmana passada, es procedí a l'entrega de diplomes en reconeixement a l'esforç invertit per cada un dels participants.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.