TORNAR

Coeducació per a la prevenció de la violència masclista

S'han fet activitats a les escoles i Instituts en clau d’igualtat de gènere

societat
Dimarts, 29 abril 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Impulsat pel compromís polític mancomunat de les Regidories d’Igualtat i de Serveis a les persones dels municipis de la Conca d’Òdena, la Mancomunitat duu a terme tot un seguit d’activitats a les escoles i Instituts en clau d’igualtat de gènere i de prevenció de la violència masclista. 

Una de les activitats dutes a terme

Al llarg del primer trimestre d’aquest curs escolar 2013/14, s’han dut a terme tallers de contes en clau d’igualtat, els quals apropen contes infantils amb continguts no sexistes als nostres infants, trencant amb la idea dels contes tradicionals als que estemacostumats. En total s’han dut a terme vint sessions de contes a totes aquelles escoles de primària de la conca que ho han sol·licitat.

Pel que fa a tercer cicle de primària, s’ha volgut arribar als infants a través d’un taller sobre corresponsabilitat ens les tasques de la llar. A través del taller es promou la idea de la responsabilitat compartida entre nens i nenes, homes i dones pel que fa a tasques domèstiques. Mitjançant el taller també es transmet la importància d’eliminar elsprejudicis sobre el que es considera masculí o femení transmetent a l’alumnat la importància de realitzar allò que realment ens agrada. El taller també es va oferir a totes les escoles de primària dels cinc municipis de la conca, i en total se’n van dur a terme dinou sessions.

Prevenció de relacions abusives entre joves

Des de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i juntament amb el Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada es treballa per a prevenir relacions conflictives de violència masclista entre joves. Es treballa des de tallers que pretenen desmitificar l’amor romàntic i idealitzat a tallers sobre gelosia i violència, o també tallers que busquen clarificar el concepte de gènere i la procedència dels estereotips de gènere que acaben significant relacions desiguals i discriminatòries.

L’abordatge de la violència masclista passa per prendre consciència de com tenim integrats aquests prejudicis de gènere com a primer pas per fer-hi front i eliminar-los. Aquest mes d’abril s’ha realitzat a 4 Instituts de la Conca d’Òdena una activitat de teatre a través de la qual els i les joves visualitzaven i presenciaven tot un seguit de situacions i relacions de violència masclista. L’activitat implicava que els i els estudiants proposessin als actors i actrius alternatives per a modificar les conductes i les situacions que es vivien. L’alumnat sortia a l’escenari i passava a ser protagonista de l’obra amb l’objectiu de canviar les situacions i eliminar la discriminació que hi apareixia.

Una de les temàtiques que es vol treballar de cara als propers mesos és la prevenció de la violència i l’assetjament que es dóna a través de les noves tecnologies i les xarxes socials. A través d’aquest taller, la Mancomunitat vol arribar a l’alumnat de secundària de la Conca d’Òdena i incidir en la necessitat de treballar, conscienciar, sensibilitzar i continuar treballant dia a dia per a eradicar les discriminacions de gènere i la violència masclista molt present i de forma preocupant en les nostres societats.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.