TORNAR

Les associacions de comerç local eludeixen el Black Friday i se centren en la campanya de Nadal

S’espera que el mes nadalenc signifiqui un impuls a les vendes

societat
Dissabte, 25 novembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'americanització de les costums i la implantació del comerç electrònic han fet que el fenomen del Black Friday tingui cada cop més presència. Al comerç de l'Anoia, aquesta tradició encara no té força.

El Black Friday -divendres negre- és el dia posterior a la jornada d'Acció de Gràcies, un dels dies capitals del calendari festiu dels Estats Units. A l'altra banda de l'Atlàntic, aquest divendres té una tradició molt arrelada com a jornada de rebaixes. Les marques americanes han exportat aquesta jornada i al voltant d'aquest dia moltes firmes multinacionals fan importants descomptes. Les entitats comercials autòctones, però, no participen de cap campanya en concret pl Black Friday. Xavier Figueres, d'Igualada Comerç, remarca que "fa tres anys sí que vam fer promocions" però "cal saber d'on som. És una data americana, en un moment que allí es liquiden existències". Tant Figueres com Jordi Vilarrubias, de Vilanova Comerç, assenyalen que les seves associacions posaran tota la carn a la graella per la campanya de Nadal.

L'obertura de la campanya de Nadal del 2016 a IgualadaEn el cas de Vilanova, Vilarrubias admet que "hi ha molts comerços que han fet rebaixes pel Black Friday" una cita que s'estén varis dies i també al 'Cyber Monday', un dilluns amb descomptes en els articles informàtics. Els descomptes ara poden repercutir "en menys vendes per Nadal". ¡ Xavier Figueres explica que "recomanem als associats que només es facin si val molt la pena. Pensem que ja aquest mes hi ha l''slow shopping'. Hem de fer en la mesura de les nostres possibilitats". 

Les patronals enfoquen els esforços i esperances en la campanya de Nadal -de fet, a Vilanova s'estrena el diumenge 3 la Fira de Nadal- i es confia en un impuls de les vendes. Les vendes les darreres setmanes, "fruit en part de la situació política" han quedat ressentides. Figueres comenta que "crec que aquest mes repuntarà". Un factor que hi contribueix és el fred: "climatològicament, que faci fred quan n'ha de fer, afavoreix l'activitat comercial".

Pel que fa a la petició que vista la situació, amb part del govern pres, no es posessin tots els llums de Nadal, els comerciants demanen que malgrat això "es recuperi la normalitat". El president d'Igualada Comerç assegura que "no ens sembla gens bé que s'hagi empresonat a persones, ni volem oblidar el patiment. Però els carrers no poden estar apagats". Jord Vilarrubias rebla les paraules de Figueres: "no podem continuar en aquest clima enrarit. No és fàcil, però els comerciants són professionals i se n'abstreuen. Generar ambient nadalenc anima el carrer, la gent, i per això calen els llums".


1 Comentaris

j

joan

27 de novembre 2017.22:35h

Respondre

TAL COM DEIA EL CASTELLS, ECONOMIA, ECONOMIA, ECONOMIA .

Sempre sereu recordats, com els somiatruites, que veu arruinar un país.

Inoxfil, de Igualada, filial de Acerinox, se exilia a... Llegir més Madrid.((avui dilluns)

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.