TORNAR

La Comissió Cavalcada dels Reis ofereix la Creu de Sant Jordi a Igualada

Ha estat la 4a entitat igualadina en rebre la distinció de la Generalitat

societat
Diumenge, 2 juny 2013. 12:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Fundació Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, una de les quinze entitats distingides amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya aquest any 2013 ha lliurat avui de forma simbòlica la creu de Sant Jordi a la ciutat d'Igualada . S'ha fet en un acte celebrat en el Saló de Sessions de l'Ajuntament, aquest dissabte al migdia.

Joan Prats i Marc Castells durant l'acte de dissabte

L’entitat igualadina, responsable avui d’una tradició amb més d’un segle d’història i fort arrelament a la ciutat com és la Festa dels Reis, va rebre la distinció el passat 15 de maig en un acte solemne celebrat al Palau de la Generalitat. Joan Prats, president de la Comissió, va ser l’encarregat en aquell moment de rebre el guardó de mans del president del Govern, Artur Mas. L’entitat igualadina es convertia d’aquesta manera en la quarta de la ciutat que n’era mereixedora, després que en anys anteriors ho fossin l’Ateneu Igualadí (2008), l’Antic Gremi de Traginers (2009) i l’Agrupació Coral La Llàntia (2011). El 2010, aquesta Festa també havia rebut la distinció de Festa Popular d’Interès Cultural.

Durant l'acte a l'Ajuntament, Joan Prats ha ofert la Creu de Sant Jordi a l’alcalde, Marc Castells, assegurant que “aquesta és una festa de la qual tots en formem part” i afegint que “la vivim d’una manera molt especial i, per això, a Igualada no parlem només d’una cavalcada sinó de tota una Festa dels Reis”. Prats ha explicitat igualment el compromís de la Comissió de “seguir treballant amb el mateix afany que fins ara” i ha apuntat que “estem convençuts que aquesta Creu de Sant Jordi també ha estat rebuda amb gran satisfacció pel nostre Patge Faruk”. De la seva banda, Marc Castells ha agraït el gest, assegurant que “s’ha fet justícia concedint finalment el màxim reconeixement que el govern del país dóna a persones i entitats a una festa molt estimada per tots nosaltres i que porta l’emoció a totes les llars i als igualadins de totes les edats”.

Paral·lelament, consistori i Comissió continuen treballant, des de ja fa mesos i de manera conjunta, en l’assoliment de la distinció de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco, segells que de moment ja ostenten altres fets singulars de la cultura catalana com La Patum de Berga o els Castellers.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.