//Plugins sense CDN ?>
Hi ha onze escoles igualadines que participen en el programa SonaEscola, que ofereix l'Escola Municipal de Música d'Igualada. Aquesta setmana, fan la coenda del curs amb quatre concerts a l'Ateneu. A més, aquest curs, amb la incorporació de l'Institut Pere Vives Vich (guitarra), el projecte també s'ha estès a secundària amb el nom de SonaEscola XL i altres centres de secundària s’han interessat per participar-hi.
Enguany, tres escoles: Monalco, Acadèmia Igualada i Dolors Martí, s'han incorporat al projecte pedagògic SonaEscola que ofereix l'Escola Municipal de Música d'Igualada —cedint el professorat i part de l'instrumental— amb la finalitat de democratitzar l'accés a la pràctica musical, al major nombre de nens i nenes de la ciutat. Projecte pioner i capdavanter dins del moviment Un Infant, Un Instrument que es fa a nivell de Catalunya. Així doncs, des de l'octubre, l'alumnat de diferents cursos d'11 escoles igualadines —al voltant d'uns 720 alumnes—, ha après a tocar un instrument, formant part d'un conjunt reduït d’alumnes i en sessions de mitja hora setmanals incloses a l'horari lectiu de lliure disposició. La cloenda del projecte serà avui dijous i demà, divendres 28, quan les escoles participants oferiran quatre concerts al Teatre Ateneu.
Avui, està previst el concert del CEIP Ramon Castelltort (guitarra), l'escola Àuria (Orff), Monalco (corda), Acadèmia Igualada (vent), Maristes (guitarra); demà, ho faran les escoles: Escolàpies (Orff), Dolors Martí (flauta), Emili Vallès (teclats), Garcia Fossas (batucada), Ateneu (Orff) i Gabriel Castellà (corda). A més de l'educació musical i artística que el projecte comporta cal valorar les capacitats que la pràctica musical en grup desenvolupa en l'alumnat a nivell de concentració, coordinació, atenció, observació, autoestima i treball en equip. Capacitats que sens dubte repercuteixen positivament en la formació integral dels alumnes.