TORNAR

Conferència i tallers a la Jornada sobre Nutrició i Salut del CECI

Les activitats i la participació van ser tot un èxit

societat
Dimarts, 18 maig 2010. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Diumenge va tenir lloc als espais del Museu, la matinal sobre Nutrició i les seves implicacions amb tipus de cultius, hàbits alimentaris, ... organitzada per la secció d'Ed. Mediambiental del CECI . Va ser motiu per trobar-se, parlar, experimentar i encetar línies de treball al voltant d'un tema tan personal com és l'alimentació i com pot repercutir a nivell mediambiental i comarcal.

Les formes de viure, de treballar i de gaudir del temps lliure han canviat i la nostra nutrició també, però ho fem en al direcció adequada? Tenim formes alimentaries diverses: vegetarians, macrobiòtics, ... però qui és el més adequat a l'estil de vida de cadascú? Podem personalment fer productes naturals que ajudin a una nutrició més sana? Una vegada premem la decisió que creiem més adequada sobre la nostra alimentació, és possible dur-la a terme a l'Anoia? Amb els nostres hàbits nutricionals no estem malmeten el sistema de cultiu de la comarca?

Eren moltes les preguntes i la conferencia del Dr. Alins primer i els tallers després van aclarir alguns punts. Sortint de la conferència i després d'esmorzar al jardí del museu , amb molt de sol i una bona companyia van començar el tallers. Amb la “cata” d'oli a càrrec d'Agro-Igualada vam entrar en el gust que dona els diferents tipus d'oliva, la terra en que es cultiva i la personalització d'oli de l'Anoia va ser una forma de fer més al gust de cadascú el seu sabor. Fer sabó amb oli reciclat ens va apropar al reciclatge i a les formes com es treballava abans, i també a la possibilitat de veure que avui, amb els pisos que tenim, també es possible fer-ho. Les explicacions que es donaven mentre remenàvem el preparat, eren tan clares, que tothom s'hi veia capaç. Perfums i el seu procés de creació a partir de cítrics, van ser un aspecte inesperat de reciclar les pells de taronja i llimona que ens prenem amb suc. Les melmelades casolanes que molts recordàvem de petits com una forma de menjar fruita en èpoques en que en el mercat no n'hi havia, ara ens torna com una forma de menjar fruites collides aprop i en el seu punt i consumir-les quan ja no és temps. De la mà de F. Morera vam fer un taller interessant, el de amanides amb propietats depuratives, energètiques, ... i va degustar verdures que en el seu cultiu no agredeixen el terreny.

Els licors d'herbes dels Amics de la Ratafia ens va ensenyar com fer el licors i sobretot on anar a la comarca de l'Anoia a cercar les nous verdes i els altres ingredients necessaris per fer-los . Mels i estris que entren la seva producció van quedar clars amb el suport de P.Bars apicultor de Vilanova. Opcinatura va aportar una amplia gama de productes que fan possible diferents formes d'alimentació. Al llarg del matí públic de totes les edats va poder experimentar en els tallers i gaudir de les explicacions dels diferents professionals. Un ambient agradable i participatiu, un dia solejat i ganes de provar i sentir coses noves van fer amb la col·laboració de tots i amb el suport de empreses, Museu, Ajuntament, Consell Comarcal, IRMU, que aquesta Jornada “Nutrició i Salut, implicacions avui” fos un èxit.

CECI


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.