//Plugins sense CDN ?>
El passat 14 de desembre es va celebrar la VI Jornada de Bones Pràctiques, “L’era digital i els joves: riscs i oportunitats”, una trobada adreçada a professionals que treballen amb joves i adolescents.
La jornada, organitzada per la Comissió de detecció, prevenció i intervenció enfront de l’assetjament entre iguals de l’Anoia té com a objectiu principal dotar els professionals d’eines per a la prevenció i la promoció de la convivència en l’entorn digital.
Els ponents de la jornada, Montserrat Jiménez, directora pedagògica del centre Vedruna-Prats de Palafrugell i experta en tecnologia educativa i alfabetització digital, i Ruben Rubio, agent de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra, van posar en evidència la complexitat d’afrontar la gran quantitat d’informació no fiable que circula actualment. Aquesta informació, sovint poc contrastada, s’ha convertit en la principal font de referència per a adolescents i joves.
Els experts van subratllar la necessitat d’educar la mirada i fomentar el pensament crític, habilitats imprescindibles per ajudar els joves a gestionar i interpretar un entorn digital saturat d’informació enganyosa. A més, van destacar que aquesta tasca ha de ser el resultat d’un treball conjunt i comunitari que impliqui famílies, escoles, institucions i la comunitat en general.
A la segona part de la jornada, els participants es van organitzar en grups per treballar les estratègies d’intervenció davant aquests casos. Aquesta activitat, dinamitzada per l’Equip SEER, va fomentar la reflexió col·lectiva i va generar propostes concretes per aplicar en els diferents àmbits professionals dels assistents.
La jornada, celebrada al Centre d’Innovació Anoia de Vilanova del Camí, va comptar amb l’assistència de 150 participants, professionals de l’educació, salut, serveis socials, joventut i cossos de seguretat.
Aquest jornada vol ser un espai de trobada i intercanvi d’experiències i coneixements i busca enfortir les eines dels professionals per educar i protegir els joves en un món digital cada vegada més complex, i per abordar els reptes que aquest planteja per al seu desenvolupament personal i social.
“A través d’aquesta jornada, volem donar als professionals de l’Anoia les eines i els coneixements necessaris per fer front als reptes que planteja el món digital per als nostres joves," ha assenyalat la consellera de Cooperació, Ciutadania i Salut Pública, Bàrbara Pons del Consell Comarcal de l’Anoia. "És fonamental que puguem garantir la seguretat i la salut emocional dels adolescents en un entorn cada cop més complex i amb molta presència d’informació poc fiable. Aquesta iniciativa reflecteix el nostre compromís de proporcionar una formació que ajudi a construir una societat més conscient i preparada.