TORNAR

El Consell dels Infants personalitza 30 caixes niu, que es col·locaran al Parc Central

societat
Dimecres, 19 maig 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aviat es penjaran la resta de caixes personalitzades. Abans, s'estudiarà la ubicació i l'orientació de cadascun d'aquests elements. El Consell Municipal d'Infants es va crear el 2017 i compta amb dos representants de cada centre de la ciutat.

El Parc Central acollia divendres una de les activitats del Consell Municipal d'Infants d'Igualada, centrada en el projecte per conservar el medi ambient i la biodiversitat. Els consellers i conselleres infantils van personalitzar una trentena de caixes niu que s'ubicaran als pins que es troben al parc. Aquesta activitat forma part dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que els infants treballen durant tot l'any.

El biòleg Josep Costa va acompanyar l'activitat amb una explicació prèvia sobre la biodiversitat i la tipologia d'ocells que ocuparan les caixes niu que s'instal·laran. Cadascun d'ells ha personalitzat una de les caixes, fetes de fusta-ciment, amb el seu nom i diversos dibuixos. Finalment la trentena d'infants del Consell el van ajudar a penjar la primera de les caixes en un dels pins del Parc Central.

Anteriorment, el grup de Consellers i Conselleres va fer una visita a l'Ajuntament d'Igualada per conèixer de primera mà la feina del regidor de Mobilitat i Sostenibilitat Miquel Vives. Els infants van poder veure les instal·lacions del departament de sostenibilitat a l'ajuntament i realitzar les preguntes sorgides arran de les sessions de treball conjuntes sobre sostenibilitat i medi ambient.

El Consell Municipal d'Infants va néixer l'any 2017 i les seves funcions passen per, entre altres, establir un mecanisme estable de participació que acosti aquest sector de la ciutadania als valors de la cultura cívica, promoure un escenari educatiu i participatiu que els converteixi en subjectes actius i els permeti debatre sobre els temes que considerin rellevants, desenvolupar una major sensibilitat i implicació amb el seu entorn, estimular una millor convivència entre generacions, donar a conèixer els drets i deures dels infants a la comunitat. En Consell Municipal dels Infants està presidit per l'alcalde, n'és vicepresidenta la regidora delegada de la matèria d'Infància i en formen part també els regidors responsables d'Urbanisme, Participació i Ensenyament, un regidor de cada grup municipal i, especialment, dos infants representants de cada centre educatiu de Primària de la ciutat de 5è i un de 6è, vetllant sempre la paritat en la seva composició.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.