//Plugins sense CDN ?>
Les problemàtiques de la violència masclista dins l'àmbit domèstic i l'afectació als fills de la parella i altres persones de la unitat familiar van ser l'eix d'una xerrada al Consell Comarcal de l'Anoia. Aquest any, el Consell ha actualitzat el protocol d'atenció als infants i als adolescents que viuen de prop aquests casos.
Un centenar de persones van acudir al Consell Comarcal de l'Anoia a la presentació del document 'Intervenció amb infants i adolescents que viuen situacions de violència masclista al nucli familiar'. L'explicació va anar a càrrec de la coordinadora de la Unitat d'Infància, Adolescència i Famílies de l'ens comarcal, Sílvia Capuz, i de la coordinadora de la Unitat d'Igualtat i Inclusió Social, Carme Vilarnau. La consellera de Joventut, Feminisme i LGTBI del Consell, Carme González, destaca "el valor d'aquest document per a protegir les víctimes de la violència masclista i, en aquest cas, víctimes molt vulnerables com són els infants i joves que la pateixen dins el nucli familiar. El document és un pas més en el treball que el Consell fa anys que desenvolupa per a fer front a aquesta dramàtica realitat".
De fet, anys enrere, la Taula Local d'Infància i Adolescència de la comarca de l'Anoia es va impulsar la comissió per elaborar el Protocol d'Atenció a la Infància i Adolescència en Situació de Risc o Maltractament. Aquesta comissió va publicar el protocol l'any 2013 i, aquest 2019, se n'ha fet una actualització. Posteriorment, es va impulsar la creació d'un equip comarcal per elaborar el Protocol d'abordatge de la violència masclista a la Comarca de l'Anoia.
La comissió va publicar el protocol l'any 2016 i es continua reunint periòdicament per tal de revisar i adoptar els canvis necessaris per a l'atenció de les persones víctimes de violència masclista al territori. Arran la publicació d'aquest últim protocol d'abordatge de la violència masclista i, fruit del treball d'aquesta comissió, es va veure la necessitat de continuar treballant en l'atenció a les víctimes d'aquesta violència, però donant una mirada especial als fills i filles de les dones que la pateixen.
Així, es va crear la Subcomissió per l'Abordatge de l'impacte de la violència masclista en els fills i filles de les dones que la pateixen, amb la finalitat de revisar i ordenar la intervenció amb aquests infants i adolescents. I s'ha dut a terme un treball de reflexió conjunta, basat principalment en l'encaix dels dos protocols que ja existien a la comarca: el d'atenció a la infància i adolescència en situació de risc o maltractament i el d'abordatge de la violència masclista.
El nou document resultant, 'Intervenció amb infants i adolescents que viuen situacions de violència masclista al nucli familiar', recull el treball realitzat fins ara en aquest àmbit i les reflexions, circuits i recomanacions que se'n deriven. Té la voluntat de ser un recurs de fàcil adopció i consulta senzilla per part dels professionals que, en el seu dia a dia, treballen en aquest àmbit. L'acte va comptar també amb la ponència 'Violència masclista en la parella i la infància: nens i nenes víctimes de la violència', amb Raül Lizana Zamudio, Doctor en Psicopatologia Infanto-juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), psicòleg infantil, supervisor i formador especialitzat en violència masclista en la parella.