//Plugins sense CDN ?>
El Txad és un dels països més pobres del món, situat al centre d’Àfrica i que ocupa una extensió cinc vegades més gran que la d’Espanya. Això comporta que tot el sistema sanitari del país, tant hospitals com dispensaris, estigui funcionant en un 80% gràcies al suport d’Europa. Per aquest motiu, es va veure la necessitat de crear una facultat de Medicina on es pogués formar als professional i convertir-los en metges, a canvi de que es quedessin treballant al seu país com a mínim un període de deu anys. Així a la llarga, es podria solucionar força el problema de salut del país. Avui en dia, ja s’està fent i a la capital d’Anjamena hi ha un hospital que funciona des de fa un any i mig i una facultat on d’aquí tres anys en sortiran els primes metges del país.
Tot això, de moment, es duu a terme gràcies a l’esforç de moltes organitzacions i de molts professionals que de forma altruista intenten portar endavant aquest projecte. Probablement aquesta sigui l’única manera de donar una estabilitat sanitària al país en un futur.
En aquest projecte hi ha implicat el mateix govern, ja que visualitza la importància que té i també gràcies a col·laboracions alienes com la de l’Hospital d’Igualada entre d’altres. Per poder tenir professionals per portar la facultat i els diferents centres de salut del país, es calcula que s’haurà de donar suport entre 15-20 anys.
L’Hospital d’Igualada és el que organitza la rotació de ginecòlegs per l’hospital i la Facultat de Medicina. Anualment es necessiten uns 24 ginecòlegs, tot i que es continuen necessitant metges de totes les especialitats.
Olga Font - CSA
josep
igd
15 de setembre 2009.16:17h
Per curiositat només, i aixó quan costará?.