TORNAR

El Consorci Sociosanitari d’Igualada culmina la segona fase d’ampliació de la Residència Pare Vilaseca

Entre altres actuacions, s’ha ampliat el nombre d’habitacions a la unitat lila, s’ha creat una nova unitat de psicogeriatria i una sala d’estimulació cognitiva i s’han fet millores als jardins, amb un cost de 2,1 milions

societat
Dimarts, 25 octubre 2022. 16:49. Redacció AnoiaDiari.

El Consorci Sociosanitari d’Igualada ha inaugurat les actuacions dutes a terme a la Residència Pare Vilaseca, corresponents a la segona fase del projecte d’ampliació i reforma de l’equipament. Les obres han tingut un cost de 2,1 milions i es van finalitzar el passat mes de març, després de 18 mesos de treballs. La inauguració de les millores s’ha ajornat fins ara a causa de les restriccions per la pandèmia.

La primera fase de les obres es van executar el 2017 i van consistir en la construcció de la sala d’actes polivalent Teresa Mimó, 243 m², amb una inversió de mig milió d’euros.

La segona fase ha consistit en la reforma i ampliació de la unitat lila de la residència per crear una nova unitat de psicogeriatria, la creació de 3 noves habitacions dobles a l’antiga sala d’actes i la creació d’una sala d’estimulació cognitiva a la planta verda. Als jardins del centre també s’ha incorporat un nou parc de salut amb aparells per fer gimnàstica, una zona de jocs infantil i un generador d’electricitat que s’activa en cas de tall de subministrament.

La unitat Lila és la que s’ha desenvolupat a la part més antiga de l’edifici. L’objectiu, doncs, de les obres, era modernitzar i ampliar aquesta unitat. S’han millorat les instal·lacions i els espais tant per residents com per professionals, i s’han creat noves zones comunes adaptades a les necessitats de les persones ateses amb demències més avançades i a les persones que poden residir en unitats de convivència. La sala principal disposa d’una paret mòbil que permet dividir-la i tenir dos grups separats. També compta amb un projector per les sessions de cinema i amb electrodomèstics pels tallers de cuina. L’amplitud dels nous espais comuns és molt beneficiosa per persones amb afectacions cognitives que precisen deambular. Les noves habitacions disposen de grues de sostre, que faciliten la tasca del personal, ja que són més ergonòmiques, i donen més seguretat als residents. Amb les obres, s’ha passat de 152 places de residència a les 159 actuals.

Les obres han comptat amb les aportacions de 875.000 € de la Fundació Bancària ”la Caixa” i de 230.000 € de la Diputació de Barcelona, i préstecs de CaixaBank, l’Institut Català de Finances i Banc de Sabadell.

Durant la inauguració es va descobrir un bust del Pare Vilaseca, obra de l’escultor Manel Vidal i Torrens i fruit d’una donació dels Missioners Josefins. També s’ha instal·lat una placa amb la seva biografia. Josep Maria Vilaseca i Aguilera (1831-1910) va ser un religiós igualadí que va fundar a Mèxic la Companyia de Missioners de Sant Josep i de la Congregació de Germanes Josefines. En la descoberta, Alejandro Enríquez, Missioner Josefí, ha valorat la tasca feta pel pare Josep Maria Vilaseca en la seva tasca evangelitzadora i de suport a les persones.

Jordi Ferrer, Consorci Sociosanitari d’Igualada, va remarcar la importància de poder comptar amb unes instal·lacions àmplies i modernes com les de la nova unitat lila, que faciliten l’aplicació del model d’Atenció Centrada en la Persona i la implementació d’unitats de convivència, i ha fet un agraïment a la Fundació Bancària ”la Caixa” i a la Diputació de Barcelona, pels ajuts que han donat per finançar les obres, i als Missioners Josefins, per la donació del bust.

Per la seva banda, el batlle d’Igualada, Marc Castells, va valorar aquestes instal·lacions “que han apostat per la llum natural, la comoditat i el benestar, una millora que ha de fer sentir-nos a tots molt orgullosos de l’equipament que gràcies a aquesta ampliació pot continuar donant qualitat de vida a les persones grans ateses al centre”. Castells ha destacat la bona feina feta per l’equip que ha dirigit les obres i pels professionals del CSSI que hi han participat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.