TORNAR

El consum de cànnabis és la causa principal del fracàs escolar

Casas: 'El cànnabis és també la porta d'entrada al consum de cocaïna'

societat
Dijous, 4 juny 2009. 04:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El consum de cànnabis és la causa principal del fracàs escolar a l'Estat, segons el catedràtic de psiquiatria de l'Hospital de la Vall d'Hebron, Miquel Casas. Segons Casas, el consum de cànnabis repercuteix negativament en l'atenció i la concentració, cosa que aboca als mals resultats en els estudis (àudio). Tot plegat, ho ha assegurat en la presentació del Congrés 'Parlem de drogues', que se celebra a Barcelona fins aquest pròxim divendres.

El Congrés ha reunit uns 600 experts de tot l´estat espanyol. FOTO: Lluís Vilaró/ACN

El consum de cànnabis és la causa principal del fracàs escolar  - FOTO: Albert Salomé/ ACN

Segons Casas, no és cert que els alumnes de l'Estat siguin els 'més tontos' d'Europa. En aquest sentit, avisa que si l'educació espanyola està a la cua d'Europa es deu a l'abús del consum de cànnabis entre els adolescents i al fet que no es diagnostiquin les malalties psiquiàtriques.

El catedràtic en psiquiatria també ha explicat que entre el 30% i el 40% dels adolescents espanyols han provat alguna vegada el cànnabis. Ha indicat que els joves s'inicien entre els 12 i 13 anys en el cànnabis, tot i que això depèn de les amistats o de l'escola on vagin. Per això, l'educació secundària és la més afectada pel consum d'aquesta droga.

Per Casas, avui dia hi ha una 'banalització' del consum de cànnabis entre els més joves. En aquest sentit, indica que aquesta droga indueix al dèficit d'atenció i a la desconcentració, cosa que comporta el fracàs escolar. En la mateixa línia, ha avisat que 'el cànnabis és també la porta d'entrada al consum de cocaïna'. Per això, ha especificat que si la situació segueix com ara, d'aquí uns 20 anys hi haurà moltes persones amb 'seriosos problemes' psiquiàtrics i d'addicció. També ha alertat de l'augment del consum de tabac entre les adolescents, que fumen per aprimar-se.

Tot plegat, ho ha explicat en la inauguració del Congrés 'Parlem de drogues', que reunirà uns 600 experts i joves de tot l'Estat a Barcelona que debatran i plantejaran propostes de prevenció a les drogues a l'administració.

Durant la inauguració, el president català José Montilla ha demanat que el Congrés parli de la perillositat que comporta el consum de drogues (àudio). També ha apel·lat a la formació i al treball a l'escola perquè el jove pugui dir no a temps. Per Montilla, no té cap justificació que els joves no percebin el risc que comporta consumir drogues. El Congrés se celebra al CosmoCaixa de Barcelona.

ACN


3 Comentaris

P

Pere

5 de juny 2009.11:12h

Respondre

Feia temps que no llegia una bestiesa com aquesta. En tot cas, el consum de Cannabis és un simptoma més d’aquells nois que es depenjen de l’ESO. Segurament tot plegat un fracàs d’un sistema... Llegir més que dóna opcions als nois que no volen estudiar. El consum de Cannabis és una forma subliminal de rebelia per un sistema social que cal millorar.

m

metge de familia

igualada

4 de juny 2009.16:04h

Respondre

Aquests problemes també els veiem els metges, i moltes vegades topem amb uns pares que no s’ho acaben de creure i no gosen actuar amb energia davant el seu fill. L’adolescencia de l’etapa... Llegir més ’ESO’es deixa massa el poder de decisió al jove, com si ja disposés de totes les eines per valorar el seu entorn.Tots tenim molta feina a fer.

T

Teresa

4 de juny 2009.15:46h

Respondre

Cadascú escombra per casa seva. Si és un catedràtic de psiquiatria, el fracàs escolar és degut al cannabis i a les malalties psiquiàtriques, si fos un catedràtic en educació probablement... Llegir més diria que el fracàs és degut a les famílies, si parlés una família descarregaria en l’escola i així...

Anem amb compte, una cosa és la perillositat que tenen les drogues per la salut, per les persones, per la societat i una altra és que el fracàs escolar sigui el resultat del consum d’aquestes.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.