//Plugins sense CDN ?>
Per una banda, l'Agència de Protecció de la Salut sol·licita la col·laboració dels gremis de flequers i de pastisseria i de la Comissió d’Alimentació de la Confederació de Comerç de Catalunya, per tal que recordin als seus agremiats la responsabilitat d'extremar les normes bàsiques d'higiene i complir amb les bones pràctiques de manipulació.
I, per l'altra, les pastisseries ja tenen els encàrrecs de desenes de coques i es preparen per la venda del dolç més típic de Sant Joan. A l'Anoia, el sector pastisser explica que la venda de coques està assegurada, ja que es tracta d'una festa en què hi ha força tradició. Malgrat això, segons la Pastisseria Pla 'ara la gent va més a última hora, al dia a dia i, si bé tenim alguns encàrrecs, comptem que la gent vindrà a comprar sense haver-ho encarregat abans'.
En canvi, el forn de Jorba assegura tenir molts encàrrecs i espera tenir èxit en relació amb les vendes. 'Estem organitzats i esperem que vagi tan bé com l'any passat quan, a nivell comarcal, vam tenir molta demanda'.
Les coques s'han de conservar en fred
L'Agència de Protecció de la Salut dóna quatre consells bàsics a l’hora de comprar i conservar les coques: adquirir aquest producte en un establiment autoritzat, conservar-les en fred fins el moment del seu consum i per tant, tenir en compte el tipus de coca que comprem en funció de les possibilitats de conservació fins al moment de consumir-la.