TORNAR
PUBLICITAT

Creativitat social, acció col·lectiva i pràctiques artístiques centren el seminari d'iD Barri de Calaf

14 i 15 de novembre a l'Espai Hivernacle Cultural

societat
Divendres, 13 novembre 2009. 13:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després d'haver-se realitzat un taller de receptes per cuinar una TV a Internet, aquest cap de setmana l'Espai Hivernacle Cultural (C/ Francesc Macià, 8) de Calaf acull el seminari del projecte iD Barri, que durant dos dies analitzarà la capacitat de transformació urbanística i social en les petites i mitjanes ciutats a partir de la participació, la creativitat social, i les pràctiques artístiques. Es posaran en relació artistes, experts en processos de transformació en petites i mitjanes ciutats i projectes actius en entorns locals.

Imatge d'un taller anterior d'ID barri / Idensitat

Segons afirmen els organitzadors, iD Barri planteja un debat sobre si l’art pot ser un factor d’innovació en els processos de transformació de la ciutat, si és capaç de fer emergir la creativitat social latent i desplegar-la a través d’accions col•lectives.

Idensitat desenvolupa a Calaf, des de fa deu anys, projectes que posen en relació el territori en la seva dimensió física i social amb l’art. Coincidint amb el fet que Calaf està treballant per a millorar el seu nucli antic, i havent assolit aquesta població l'aprovació del seu projecte per gaudir dels ajuts que promou la Llei de Barris (La Llei de Barris impulsada per Generalitat de Catalunya ve concedint des de fa cinc anys ajuts per la millora dels barris, àrees urbanes i poblacions que requereixen d’una especial atenció, amb el fi d’evitar la seva degradació i millorar la qualitat de vida dels seus habitants web informació sobre la LLei de Barris ).

Aquest seminari posarà en relació temàtiques basades en la transformació urbanística i social i el paper catalitzador de l’art i la cultura per generar accions creatives de caràcter local i obertes a projeccions i connexions externes.

Realitats i ficcions sobre la participació

Molta gent vol o parla de participació, no sempre s’aconsegueix i quan es produeix, a vegades molesta. La participació comporta assumir la qualitat crítica i autocrítica. Estan les petites i mitjanes ciutats preparades per incorporar la participació en els àmbits de decisió? Com es relaciona l’art en els processos de transformació urbana i social? Quin paper i funció tenen els processos de participació? Com es pot activar la creativitat social en un entorn determinat? Com es poden desplegar processos creatius que a mig i llarg termini incideixin en un entorn local? Com pot la gent formar part d’àmbits d’acció col•lectiva a través de processos creatius?

La transformació de la ciutat, està oberta a projectes? Quina relació hi ha entre polítiques culturals i planificació territorial? Quines són les conseqüències que han d’assumir el contextos locals per formar part del discurs cultural global?

S’analitzarà la participació des de l’art, l’arquitectura, el treball social i la política.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.