TORNAR

El CSSI explora noves teràpies contra l'Alzheimer amb el taller 'Digues-li amb les mans'

Per aquest 2019 es preveu una segona edició al Casal Montserrat

societat
Dimecres, 19 desembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Durant un mes i mig, usuaris i cuidadors del Consorci Sociosanitari han pres part en una novedosa iniciativa per combatre i atenuar les malalties neurodegeneratives. El treball es fa amb olis essencials i les mans del cuidador.

Aquest dilluns finalitzava el taller per a usuaris i cuidadors 'Digues-li amb les mans' que s'ha estat fent a l'Hospital de dia Sant Jordi des del 5 de novembre, amb motiu del dia internacional del cuidador. L'ha impulsat l'Associació de Familiars d'Alzheimer i altres Demències de l'Anoia (AFADA), Essència Alquímica i el Consorci Sociosanitari d'Igualada (CSSI) i ha obtingut una valoració excel·lent per part de totes les persones que hi han participat. Amb el pas del temps i el progrés de les malalties neurodegeneratives, el llenguatge es deteriora i les persones afectades i les seves famílies tenen més dificultats per connectar i entendre's. Es tracta d'un taller que aprofita altres canals de comunicació que mai han desaparegut però que van quedar relegats a un rol secundari en la comunicació: el contacte amb les mans.

L'objectiu, doncs, és explorar la comunicació amb contacte pell a pell entre la persona afectada per la malaltia i, d'entrada, la persona que assumeix el rol de cuidador principal o algun familiar referent. El taller crea un espai acollidor, i es treballa amb olis essencials que desperten els sentits i s'aprenen punts clau per ajudar a la relaxació.

Entren en joc canals de comunicació més sensitius: tàctils, visuals, olfactius, auditius. Segons els impulsors: "Aprendre a aplicar estratègies sensitives senzilles i conèixer punts clau universals per facilitar un estat de serenitat i atenció en nosaltres i els familiars. Conèixer les preferències i els límits del nostre familiar: quins punts, zones i estratègies l'ajuden més a sentir-se connectat i en calma, quins ritmes i temps l'ajuden i quins no... Identificar punts clau en altres parts del cos de fàcil accés i millorar l'elasticitat dels teixits i facilitar el treball dels òrgans interns". La voluntat és repetir el taller durant el primer trimestre del 2019 a la seu de l'AFADA, al Centre Cívic Montserrat, per a poder arribar a tothom que ho desitgi. Les persones interessades poden enviar un correu a afada@afada.cat o bé trucar al 938068188.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.