TORNAR

La cultura d’Igualada i la seva resposta a la crisi, a debat dimarts que ve al DdD de l’Ateneu

El periodista cultural de TV3 Toni Puntí, serà l’encarregat d’introduir la tertúlia

societat
Divendres, 7 març 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La manera com la cultura d’Igualada s’enfronta a la situació de crisi i les iniciatives que sorgeixen serà posat a debat el proper dimarts, 11 de març, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí. Sota el títol “La cultura d’Igualada té resposta a la crisi?”, aquest serà el tercer acte del cicle de tertúlies DdD (Dimarts de Diàlegs).

Toni Puntí

En un moment en el qual moltes de les activitats i equipaments culturals d’arreu del país estan patint dificultats i en alguns casos desapareixent, es vol posar a debar les causes d’aquests fets i com s’hi pot fer front. També s’analitzarà quina és la situació d’Igualada al respecte i el futur que s’hi dibuixa, tot posant de relleu les iniciatives que sorgeixen des de la societat civil per a poder programar cultura a la ciutat.

L’acte començarà amb una intervenció del periodista Toni Puntí, director i presentador del programa Ànima del Canal 33, que s’emet cada dilluns i que és el magazín cultural de referència de Televisió de Catalunya. Puntí, que també ha estat periodista cultural dels serveis informatius de TV3, introduirà l’acte a través d’un diàleg-entrevista que li farà el cordinador de DdD, el periodista Jordi Cuadras.

Durant 15 minuts, Toni Puntí, explicarà quin és el context a nivell de país sobre la cultura en temps de crisi i després es passarà a fer la tertúlia per analitzar el tema en clau igualadina amb un seguit de convidats a l’anomenada Fila 0 que seran Òscar Balcells (director del Teatre de l’Aurora), Agustí Coll (programador d’espectacles i fundador de Rialles Igualada-La Xarxa), Isabel Casas (membre d’Accions Culturals Contrapunt) i Jordi Comellas (productor audiovisual i director del Zoom Igualada). A tots ells, s’hi sumarà el públic assistent que hi vulgui intervenir, ja que DdD dóna sempore un fort protagonisme a la paraula del públic per crear l’atmòsfera de tertúlia que busca. L’organització de Dimarts de Diàlegs també vol convidar de manera oberta i general als membres de totes les entitats culturals d’gualada a participar del debat perquè pugui ser el màxim de ric i divers.

La tertúlia també serà transmesa per les xarxes a través del compte de Twitter @DimartsDialegs. Com en cada ocasió, un periodista diferent de la ciutat, fa de cronista 2.0 i aquesta vegada serà Laia Vicens.

Cal recordar que Dimarts de Diàlegs és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí i que té l’objectiu de recuperar la vella tradició de la tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s’organitzen diàlegs sobre un tema en concret que va canviant cada mes. Totes les qüestions guarden alguna relació amb Igualada i es vol que, a partir d’una mirada global al tema escollit, es pugui acabar acotant a l’escala local. DdD vol fer-se totes les preguntes sobre el tema escollit i buscar els experts que donin les millors respostes, enriquides amb un debat on el públic hi participi de manera molt activa i en sigui un protagonista fonamental. L’objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines útils per fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.