TORNAR
PUBLICITAT

Curs per aprendre a fer sals aromatitzades a Argençola

El Trill d'Argençola organitza un curs i un concurs

societat
Diumenge, 12 maig 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Trill, Associació cultural, d’Argençola ha organitzat pel proper dissabte, 25 de maig un taller per aprendre a fer sals aromatitzades, aprofitant un altre dels patrimonis del país, les herbes aromàtiques.
PUBLICITAT

El tallers és farà el proper 25 de maig de les 10 del matí a la 1 del migdia a l’Ajuntament d’Argençola. El preu del curs és de 20 euros i les places són limitades. Per participar-hi cal inscripció prèvia amb la butlleta que podeu trobar al web http://www.eltrill.org/

Astrid van Ginkel serà l'encarregada de fer el taller

Segons s'afirma des de l'associació, 'el coneixement i usos de les herbes aromàtiques, que formen part de la nostra memòria històrica i gastronòmica, havien anat quedant oblidats. Ara, però es viu un moment de redescoberta, gràcies a la tasca constant de difusió de moltes persones'.

Entre aquestes persones hi ha, segons apunta l'associació el Trill, Astrid van Ginkel que serà l'encarregada de fer el taller. És llicenciada en Farmàcia i màster en Biologia, especialista en plantes aromàtiques i medicinals, i directora de la consultoria especialitzada Fitomon.

La sal, un element imprescindible

La sal, que avui en dia és un element imprescindible i quotidià a les nostres cuines, al llarg de la història ha estat causa de guerres i conflictes i ha servit fins i tot com a mitjà de pagament en lloc de les monedes.

Què la fa tan preuada? Que és un nutrient necessari pel bon funcionament del nostre organisme, però el cos humà no la pot fabricar per si mateix. Per tant l’ha d’obtenir a través de l’alimentació.

La sal és un dels condiments alimentaris més utilitzats arreu del món, però també un dels més polèmics pel que fa al seu efecte sobre la salut. Consumida en excés ens és perjudicial.

Per consumir menys sal, no perdre ni una mica de gust als nostres plats i afegir-los-hi un plus d’aroma i sabor podem fer servir les sals aromatitzades o condimentades amb herbes aromàtiques i espècies.

Concurs de sals aromatitzades

Per altra banda des de l'associació s'anima a tothom a participar al 3er.Concurs de Sals Aromatitzades, que tindrà lloc dins el III Mercat de les Espècies, Productes i Artesania que és celebrarà a Argençola el proper dissabte 15 de juny.

En aquesta edició el concurs tindrà dues categories, una per a professionals i una altra pels amateurs.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.