//Plugins sense CDN ?>
Ahir dissabte al vespre es va celebrar a San Pellegrino (prop de Venècia), la final del 'Young Chef', el certamen dedicat als cuiners joves menors de 30 anys. David Andrés havia passat a la final el dia anterior, juntament amb el francès Shintaro Awa i el nord-americà Mitch Lienhard.
El xef igualadí va fer una molt bona exposició i presentació del plat davant del jurat. Andrés va apostar pel plat que l'havia ajudat a proclamar-se el millor xef jove de la Península al maig. Es tracta d'una combinació de quatre plats: pistils de carxofa, llet d'ovella, carn de xai i fum de pi. Un plat que va confeccionar en directe a la gala juntament amb el seu mentor Andoni Luis Aduriz i l'ajuda d'altres cuiners.
Una decisió molt renyida
En el concurs només es destacava la primera posició dels participants amb el títol de 'S. Pellegrino Young Chef 2016', que en aquest cas va assolir-la, l'americà Mitch Lienhard amb el seu plat d'ànec rostit especiat a la taronja i nyamé. Malgrat això, Anoiadiari ha pogut saber que la decisió part dels nou membres del jurat va quedar extremadament equilibrada a l'hora d'atorgar-li la victòria, exactament 4 a 3 vots.
Una llarga trajectòria
David Andrés havia arribat a la final per segon any, després de superar una exigent classificació que partia amb més de 3.000 candidats. A la primavera, es va proclamar campió de la zona ibèrica (Estat espanyol i Portugal), cosa que li donava el passaport per ser a la final milanesa.
Sota aquestes línies trobareu el vídeo de la gala, David Andrés apareix a partir del minut 1:04:30 exposant el plat.
Avançeu fins al minut 1:04:30 per veure l'igualadí en acció.