//Plugins sense CDN ?>
La confluència d'esquerres igualadina ha organitzat pel proper divendres un debat sobre el dret a l'habitatge i la situació que presenta ara mateix la capital de l'Anoia. Amb el títol de 'L'habitatge, un dret com una casa', diversos ponents abordaran la problemàtica a l'Espai Cívic Centre.
Carme Trilla, economista, presidenta de la Fundació Hàbitat3, ex-directora general i ex-secretària d'Habitatge de la Generalitat i col·laboradora de Càritas en temes d'habitatge social i d'inclusió, i Helena Trias, membre de la cooperativa Sostre Cívic, seran aquest divendres, a 2/4 de 8 del vespre a l'Espai Cívic Centre en un debat organitzat per Decidim Igualada. L'acte, 'L'habitatge, un dret com una casa', tractarà de diversos temes amb la premissa que "a Igualada hi ha més de 3.500 habitatges buits".
Aquests 3.500 habitatges buits, segons Decidim Igualada, en base a les dades del 2016, són un 8% dels existents aproximadament, amb un preu mitjà de lloguer de 368,47 euros al mes. És un problema que la plataforma de confluència ciutadana d'esquerres considera "dels més greus a la ciutat" i que porta a debat amb l'economista Carme Trilla, presidenta d'Hàbitat3, i Sostre Cívic.
Trilla presideix HÀBITAT3, una fundació impulsada, l'any 2014, per la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, amb l'objectiu de donar una resposta col·lectiva i conjunta del Tercer Sector Social a les gravíssimes necessitats existents en l'àmbit de l'habitatge al nostre país entre els col·lectius de persones amb dificultats greus d'habitatge. Funciona com una eina de gestió d'habitatges socials de lloguer posada a disposició dels projectes d'inclusió social que requereixen d'habitatge i de les Administracions Públiques per atendre demandes d'habitatge que desborden els parcs públics actuals.
D'altra banda, Sostre Cívic és una cooperativa que promou un model alternatiu d'accés a l'habitatge, a través de la divulgació, l'assessorament, la cerca de finançament, promoció i gestió d'habitatge cooperatiu en règim de cessió d'ús. Sostre Cívic treballa per dur a terme projectes d'habitatge amb un model més just i accessible d'accés i tinença, sense ànim de lucre, no especulatiu i transformador, alhora que per una forma de convivència més solidària, d'acord amb els valors de l'economia social: la igualtat, la solidaritat, l'equitat, la democràcia i l'autoorganització. També donen resposta a demandes de col·laboració, especialment d'ajuntaments, amb qui es mostra oberta per arribar a acords.