//Plugins sense CDN ?>
Les marxes de torxes es celebren en moltes poblacions catalanes, i s’articulen a través d’una convocatòria massiva en un espai cèntric o singular del poble, ciutat o vila, la nit del dia 10 de setembre. Es transcorre pels carrers del centre, torxes en mà, i al final es fa lectura d’un manifest o parlament. Algunes d’elles, com la de Vilafranca, ja fa 12 anys que se celebren.
El 10 de setembre de l’any passat, més de 100 pobles i ciutats d’arreu del país van convocar la Marxa de Torxes pels seus carrers, aplegant a milers de persones sota el mateix objectiu: la independència de la nació catalana. Ciutats com Vilafranca del Penedès, Manresa, Terrassa, Lleida, Girona, Mataró... van acollir les marxes més concorregudes.
Des del casal la Teixidora es busca que la marxa tingui el suport ciutadà més ampli possible en aquest moment transcendental pel nostre país, i s’ha fet extensiva al teixit associatiu de la ciutat. De moment, es porten una quinzena d’adhesions a la marxa. Tota aquella entitat que es vulgui sumar a la iniciativa pot fer-ho enviant un correu electrònic a casal@lateixidora.cat.
a donde vamos?
igualada
23 de juliol 2014.18:35h
En la modernidad; Las llamadas “marchas de antorchas” representan una vieja práctica empleada, en un primer momento, por Benito Mussolini que la revistió de una teatralidad tan espectacular... Llegir més como demagógica; Luego, en 1933, Adolfo Hitler la utilizó para lograr un efecto casi religioso sobre millares y millares de hombres desfilando en orden perfecto, con música de fondo, generando un bosque de estandartes, de banderas y de consignas anti-populares.