TORNAR

La dermatòloga de l'Hospital d'Igualada Marta Cucurell assegura que l'exposició solar no pot superar les 2 hores

La pell també ha de cuidar-se diàriament

societat
Dijous, 16 juny 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb l'arribada del bon temps, comença l'exposició de la pell al sol que, en excés, pot provocar l'envelliment cutani o càncer de pell. La dermatòloga de l'Hospital d'Igualada, Marta Cucurell, aconsella protegir-se tot i estar-se sota una ombrel·la o a l'ombra durant les hores fortes de sol, ja que 'encara que la radiació sigui més baixa, no és inexistent'.

L'exposició en excés pot provoacar envelliment cutani o càncer de pell

La importància de protegir-se diàriament ha de considerar-se una rutina durant els mesos forts de sol. En aquest sentit, la dermatòloga Cucurell explica que s'ha de prendre consciència que el sol 'toca pel carrer, mentre anem a la feina i mentre passegem, no només quan anem a la platja o a la piscina'.

L'exposició no ha de superar les 2 hores

Cucurell destaca que l'estona màxima d'exposició solar de manera directa -tot i posar-se crema protectora- no hauria de superar mai les 2 hores. En el cas d'estar-s'hi més estona, el millor protector és una peça de roba. Aquest factor és important sobretot en els nens, que són els més vulnerables a l'acció solar que 'si bé és bona, s'ha de tenir mesura'.

Les hores menys perjudicials per a la pell són les prèvies al migdia i les de mitja tarda i els mesos de més incidència solar són de meitat de juny fins a meitat de setembre. Respecte de l'exposició excessiva, pot comportar un envelliment cutani -lentígens, arrugues...- o un càncer de pell, ja sigui melanoma o un càncer cutani no melanoma.

Amb l’exposició de la pell al sol s’hi poden relacionar múltiples malalties, i la més coneguda és el càncer cutani. Malgrat això, existeixen moltes altres patologies que hi estan relacionades, com la urticària solar, les fotoal·lèrgies, les fototòxies, les cremades, el lupus eritematós.

La pell també ha de cuidar-se diàriament

En situacions de 'normalitat' la nostra pell no demana moltes cures. De fet, un sabó o un gel de bany el més neutre possible i una crema o loció hidratant després de la dutxa és suficient. Malgrat això, quan s'exposa la pell al sol s'hi ha d'afegir el protector, que variarà d'índex en funció del tipus de pell.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.