//Plugins sense CDN ?>
Davant els jutjats d'Igualada, on sis dies abans hi havia hagut l'agressió a una jove d'origen nord-africà, es produïa dissabte una concentració de rebuig a la violència racista. L'home que va agredir la noia argumentava que "va ser una discussió de trànsit".
Desenes de persones, portant cartells amb un missatge clar: "Volem viure i conviure en pau i tolerància en la diversitat", es van concentrar dissabte davant els jutjats d'Igualada. Volien mostrar la repulsa a una fets que es jutjaran aquest mateix dijous. L'agressió a una jove de 24 anys, el diumenge 10, per part d'un home, al Passeig Verdaguer d'Igualada. Una agressió que, segons ha denunciat Unitat Contra el Feixisme i Racisme (UCFR), tenia motivacions racistes i així ha estat traslladat als Mossos.
En aquesta concentració es va llegir un comunicat on s'apuntava que "vam viure un episodi de violència dels que no tenen explicació. Una noia jove, de 24 anys, anava pel carrer parlant per telèfon, en àrab, amb una amiga seva, i un individu, sense motiu aparent, la va agredir donant-li cops a l'espatlla i al maluc, així com un cop de puny a la panxa, tot agredint-la també verbalment amb uns insults que no va poder entendre perquè encara no entén el castellà donat que tan sol porta tres mesos aquí".
Segons UCFR, la noia "havia vingut aquí perquè al Marroc, diu, no pot anar sola pel carrer, i pensava que aquí podria. La sensació que va percebre ella és que va ser agredida perquè era estrangera. Aquest no és l'únic cas d'agressions violentes contra gent pacífica que patim recentment. Gent que passa pel carrer i algú que surt d'un bar l'agredeix sense més, o rodes punxades a vehicles de forma arbitrària... Aquests i altres fets són amenaces gratuïtes a persones i a centres que el que sí posen en perill és la convivència en pau dels veïns i veïnes que compartim la vida de la ciutat, que portem els nostres infants a les mateixes escoles, que ens trobem en les nostres relacions de veïnatge o d'us d'espais de la ciutat, lúdics, comercials o esportius, i que mai han sigut cap focus de violència".
L'entitat alerta que els partidaris de discursos de l'odi "han sortit del cau on estaven amagats i amenacen la vida del dia a dia d'una societat que sols aspira a viure i conviure en pau i respecte a la diversitat cultural de la seva ciutadania" i tenen certa impunitat amb la 'Llei mordassa' que "limita el dret democràtic de la Llibertat d'Expressió, hem vist que qui han estat tractats de delinqüents -sense presumpció d'innocència- mentre que delinqüents amb càrrecs públics reconeguts per sentències judicials no dimiteixen de les seves responsabilitats".
Alerten que "hem vist com qui és una víctima d'una acció violenta, degut a un fals argumentari imaginari o inventat, n'acaba esdevenint gairebé el botxí". Veuen paral·lelismes en les agressions a les dones, que "sempre han de demostrar que no han estat les que han provocat o que no s'han resistit prou. En aquest cas li ha tocat a una dona que ha rebut per partida doble, perquè l'han tractat amb inferioritat per considerar-la estrangera".