//Plugins sense CDN ?>
Amb només 10 anys va visitar la maqueta de tren de l’igualadí Antoni Vives i aquí és on va començar la seva passió. Rabell explica que “el següent pas va ser regalar-me un “Ibertren a escala N” per reis”. Tot i que és economista de professió, ha dedicat els últims 15 anys de la seva vida a construir íntegrament amb les seves mans la maqueta ferroviària que recrea perfils d'una ciutat centre-europea.
La maqueta, que té un cost total aproximat de més de mig milió d’euros, té forma de C, cosa que permet veure-la pels quatre costats. “Vaig apostar per aquesta estructura, tot i que exigeix molt més ja que no hi ha marge per les zones mortes on et pots estalviar feina”. Com espectador, és difícil no perdre't cap detall de la maqueta, des de muntanyes i turons, fins a rius i llacs, passant per petits poblets o ports industrials. La minuciositat amb què Rabell ha anat treballant cadascun dels elements de la maqueta, des d'horts fins a taulades, i els detalls de les cases, fa que no puguis parar de contemplar aquesta obra mestra de grans dimensions que ha donat vida a la nau.
A part de la maqueta, el museu consta de dues col·leccions. D'una banda, una col·lecció de trens en miniatura, un total de 3.000 peces entre màquines i vagons. De l'altra, una col·lecció d’accions de companyies ferroviàries. Tot i que Rabell no hi comptava, ja ha rebut alguna donació.
“Hi ha qui diu que el modelisme ferroviari és un art, jo us puc assegurar que com a mínim és una artesania”
Rabell assegura que fer tot aquest muntatge requereix una formació, que ha anat adquirint amb els anys a base d’anar veient moltes maquetes. “He voltat per tot Europa; Alemanya, Suïsa i Àustria bàsicament, i m’he anat formant visualment i tècnicament en tots els aspectes”. El modelisme ferroviari és una disciplina que n’engloba moltes d’altres. “Per aconseguir un bon resultat has de tocar moltes tecles a la vegada”.
“Els aficionats del tren ja vénen sols, el mèrit és fer venir gent que no és del món del tren”
El Museu del Tren Railhome Bcn va obrir el dia 6 de juliol. Rabell confessa que les visites no paren. “Ho estem aconseguint a través del boca-orella, la gent surt molt contenta i ens recomana. Una dada interessant de destacar és que 7 de cada 10 visitants són de fora d’Igualada. Per aquest motiu, aquest estiu el museu romandrà obert els mesos d'agost i setembre.
ahir vaig visitar el museu amb el meu net.
Us ho recomano, es digne d’admirar
Felicitats
juan
igualada
26 de juliol 2014.13:15h
Impressionant, val la pena anar a veure-ho.
Felicitats Sr Rabell.