TORNAR

La Diputació fa una inversió milionària per millorar una setantena de camins a l'Anoia

La despesa a tota la demarcació és d’uns 11,2 milions d’euros

societat
Dissabte, 28 gener 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Diputació de Barcelona destinarà 1.434.877,69 euros aquest mandat (2016-2019) a la millora i manteniment de camins municipals de l'Anoia. Concretament, en aquesta comarca s'arranjaran 71 camins, gràcies a la sol·licitud que han fet 32 ajuntaments, dels 33 que hi ha a l'Anoia.

Amb una inversió de més d'1,4 milions, l'ens provincial es compromet a fons els propers tres anys a optimitzar els camins de la comarca. Amb el paquet de millores, s'arranjarà l'accés a 154 nuclis de població aïllats, 660 masies disseminades i 667 accessos a explotacions agràries i ramaderes. A nivell de tota la demarcació, el Programa complementari de millora i manteniment de camins està dotat econòmicament amb 11,2 milions d'euros i se'n beneficiaran un total de 257 ajuntaments que són els que han demanat aquest ajut. En conjunt, s'arranjaran 549 camins, que suposen uns 1.650 quilòmetres i representen el 9 % del total de camins municipals de la demarcació de Barcelona.

Un dels camins municipals de JorbaEn la presentació del programa, realitzada aquest dijous a Calaf, hi va participar l'alcalde, Jordi Badia, el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, va remarcar la seva importància ja que l'objectiu de la Diputació de Barcelona és "facilitar l'assentament de la gent al territori, mantenint unes infraestructures bàsiques que garanteixen la mobilitat dels veïns a diferents nuclis, urbanitzacions, masies disseminades i explotacions agrícoles, per un millor equilibri del territori i l'accés a l'economia productiva en l'àmbit rural".

Gràcies al programa, es podran crear 200 llocs de treball temporals durant l'execució de les obres, beneficiant-se més de 185.000 usuaris directes d'aquests camins. També amb aquests arranjaments, es millorarà l'accessibilitat a 900 nuclis de població aïllats i urbanitzacions, 4.400 masies disseminades i 3.200 explotacions agràries i ramaderes. Entre els criteris que s'han tingut en compte a l'hora de donar aquests ajuts hi ha la connectivitat a nuclis disseminats, especialment en el cas d'accés a nuclis disseminats en l'entorn rural, la ràtio d'importància social a partir dels quilòmetres de camins per 1.000 habitants, l'aportació econòmica municipal i la importància territorial dels camins en l'àmbit territorial municipal a partir de la ràtio de quilòmetres de camins per l'extensió quilòmetres quadrats del terme municipal.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.