TORNAR

La Diputació inverteix 70.000 euros en la consolidació del castell de Sant Esteve de Castellfollit

La primera menció de la construcció als documents data del 1027

societat
Dimarts, 2 febrer 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Diputació de Barcelona, a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) ha portat a terme la reparació de la torre de la muralla del Castell de Sant Esteve, a Castellfollit de Riubregós, un conjunt dels segles XI-XII declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). La inversió realitzada en aquestes obres d'estabilització de les parets de la tàpia del castell, ha estat de 70.000 euros.

El Pla Xarxa de Governs Locals 2012-2015 de la Diputació de Barcelona ha invertit 70.000 euros en la restauració del Castell de Sant Esteve, a Castellfollit del Riubregós, el municipi més septentrional de l'Anoia. Els treballs s'han centrat en la consolidació de la torre amb formigó morter de calç amb encofrat de fusta en les tremades on la muralla era de tàpia i en la reconstrucció amb pedra sorrenca recuperada en les parts de la torre on s'havien perdut els carreus de pedra original. Les obres, les va visitar el diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, juntament amb l'alcalde de Castellfollit de Riubregós, Ramon Ibáñez.

La visita dels responsables de la Diputació, aquest divendres passatEn els treballs, a causa del fort pendent on es troba situat el castell, també s'ha portat a terme l'obertura del camí per accedir amb maquinària, així com l'adequació dels terrenys per situar la grua i els abassegaments d'obra, actuacions imprescindibles per abordar la restauració del monument. El Castell de Sant Esteve de Castellfollit de Riubregós és un conjunt emmurallat de 106 metres de llarg per 10-20 metres d'ample que s'adapta a l'accidentada topografia del terreny. Al recinte sobirà hi ha les restes d'una torre de planta circular i el recinte jussà té diverses dependències semisoterrades entre les quals destaca una sala coberta amb volta apuntada reforçada per quatre arcs. També hi ha una altra construcció, identificada com la capella de Sant Vicenç i documentada al 1027, així com una cambra que conserva grafits que podia haver estat una presó.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.