//Plugins sense CDN ?>
Joan Nogué, que també és catedràtic de geografia humana de la Universitat de Girona, ha fet una visita al barri del Rec d’Igualada per tal de conèixer de primera mà tant l’actual situació paisatgística i urbana del barri, com els projectes de pensament i reconversió que sorgeixen de la Societat al voltant del barri. Així, s’ha interessat per les propostes fetes des d’Amics del Rec, la Bastida, Rec.0 o pel Workshop del Màster de Paisatge de la UAB que aquests dies es du a terme.
Per Nogué, el ‘Rec constitueix una de les mostres més potents sobre el paisatge industrial de Catalunya, amb una important càrrega de valors que si es tenen en compte a l’hora de pensar el futur del barri, poden constituir també elements de dinamització econòmica’. En aquest sentit, Nogué apunta que seria interessant conservar l’activitat econòmica i adobera del barri ‘fugint de solucions de maquillatge urbà que puguin configurar paisatges banals, escenaris de cartró-pedra enfocats exclusivament al consum turístic. Si això passa, es mataria el barri’. El catedràtic, però, ha afegit que ‘tampoc és pot caure en la transformació residencial simple, donat que es desaprofitaria tot el potencial del conjunt’ (entramat de carrers, edificacions amb caràcter...).
Durant la seva visita Joan Nogué ha explicat com algunes eines d’intervenció paisatgística poden ajudar, si s’apliquen correctament, a crear projectes integrals que tenen en compte l’urbanisme, l’economia i el patrimoni simultàniament, com les cartes de paisatge.
Exposició dels treballs del màster
Aquest divendres al matí es coneixeran els resultats del màster en Paisatge que aquests dies estan realitzant els alumnes de la UAB . L’acte serà a les 12.30h del matí, al Museu de la Pell d’Igualada, i es farà davant de les autoritats de la ciutat i totes aquelles persones que hi estiguin interessades.
Abans, a les 10h, l’arquitecte Enric Batlle farà una exposició sobre el Paisatge i l’espai urbà i posteriorment hi haurà una taula rodona amb els ponents: Enric Batlle, Batlle i Roig Arquitectes; Carles Llop, arquitecte, professor ETSAV – UPC; Ramón Parramon, director d’ACVic (Centre d’Arts Contemporànies Vic). L’acte estarà moderat per Francesc Muñoz, director del màster.
Alfons R.V.
Igualada
23 de març 2012.14:24h
Malgrat, no podré assitir al acte d´avui al Museu de la Pell, intento estar informat de tot el que passa al voltant del Rec.
El Sr. Joan Nogué, crec l´ha encertat de plé a plé donan-nos una... Llegir més visió real del present-futur del barri. A grans trets diu: Manteniment de la activitat adobera - activitat real, palplable i prestigiosa per la ciutat -, i no liftingns de ”cartró pedra” cóm ell diu, i també es molt important conjugar be un projecte integral on urbanisme, economia i patrimoni vaigin agafats de la mà.
Sort te Igualada de colectius cóm els Amics del Rec, Rec.0 i tants d´altres que sempre han cregut en el barri industrial.
Tant de bó altres indrets locals despareguts fa molt poc, estessin ara format part també del Patrimoni Arquitectonic Igualadí. !Llastima, vàren viure mala epoca; l´epoca de la febre del totxo i del despilfarrament.