TORNAR

Dissabte s'inaugura l'Ateneu Llacunenc

1er acte d'un nou casal 'virtual' amb la xerrada 'Com funcionen realment els bancs?'

societat
Dijous, 11 juny 2009. 20:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dissabte es presentarà a La Llacuna l'Ateneu Llacunenc, una idea, segons els seus promotors, que 'va sorgir com a resposta a una necessitat no massa ben coberta i bastant oblidada en la nostra societat: la curiositat'. La inauguració tindrà lloc amb una primera xerrada: 'Com funcionen realment els bancs?', a càrrec de Narcís Sánchez, coordinador de l'Observatori de les Finances Ètiques, i l'espai escollit serà la sala de plens de l'Ajuntament, a les 12:30 hores, ja que el Llacunenc és un Ateneu 'virtual' i no pas un espai físic tradicional.

Cartell del primer acte

Com expliquen els seus fundadors, l'Ateneu Llacunenc és una proposta ciutadana d'idea molt simple. La gent proposa temes i preguntes a la pàgina d'internet, un espai a Facebook, o a una bústia que s'instal.larà al poble. Es voten aquestes preguntes, i la més votada se li dedica una xerrada, que s'acabarà penjant a la web en format vídeo. A la web també hi ha espais de debat sobre tots aquests temes.

L'Ateneu pretén així 'aprofitar al màxim les possibilitats que ofereix Internet i les tecnologies, sense oblidar els espais de trobada presencials i propers. Després de la primera consulta popular, el tema elegit ha estat el funcionament dels bancs, un tema d'actualitat i polèmic, molt relacionat amb els moments de crisi actuals'.

La curiositat

Els promotors d'aquest espai diuen que 'estem acostumats a que ens vinguin les coses donades i potser, a no donar-hi tantes voltes com es mereixerien. Vivim en una closca (diguem-ne societat, cultura o fins i tot, tecnologia o casa) que mica en mica ens ha fet oblidar el que és obvi. Que vivim en un món finit regit per les lleis de la física i de la biologia'.

'Ens ha fet' -continuen- 'que ho classifiquem tot (persones incloses) en grups i etiquetes. I ens ha fet perdre la perspectiva i les dimensions que som capaços d’adquirir (o que el nostre cervell és capaç de crear) per deixar-nos una mica miops a l’hora de mirar i comprendre el nostre entorn. Tenim por a preguntar, perquè preguntar mostra que som incultes, veritat? Des de l'Ateneu ho plantegem d'una altra manera. Tots tenim preguntes i dient-les en veu alta podem aprendre molt. Tant siguin preguntes d'història, com de ciència, com d'actualitat o qualsevol altra cosa'.

'L'ateneu és obert a tothom, i evolucionarà de la manera que desitgem. Només cal perdre la por a preguntar i a participar'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.