//Plugins sense CDN ?>
La ciutat d’Igualada ha ofert un any més el Ciri Votiu a la Mare de Déu de Montserrat. Aquesta tradició es va iniciar al segle XVI i recorda que fa gairebé cinc segles, l’any 1.515, per evitar una epidèmia de pesta procedent de Barcelona, els Consellers d’Igualada van decidir demanar protecció a la Mare de Déu portant-li un ciri.
Actualment, aquesta tradició encara es manté viva i enguany es van omplir fins a quatre autocars, que van sortir d’Igualada a les 9h del matí amb uns dos-cents igualadins.
La visita a l’Abadia Montserrat va començar amb l’eucaristia i, en el decurs de la mateixa, l'alcalde Marc Castells, es va adreçar als assistents recordant-los el perquè d’aquesta ofrena anual. Posteriorment, va encendre el ciri, com a símbol de petició de protecció per la ciutat i la comarca.
En acabar, els nombrosos igualadins van ser rebuts pel Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, que va recordar que 'ben aviat complirem cinc segles des que aquells primers consellers d’Igualada es van encomanar a la Mare de Déu i això demana una celebració a l’alçada'. va afegir, a més, que 'Catalunya viu un moment decisiu com a país però també molt rellevant per les dificultats que travessa la nostra societat' i, per això, demana 'coratge a tots per sortir-nos-en'.
De la seva banda, Marc Castells, va agrair la rebuda i va traslladar la felicitació a unes entitats 'que simbolitzen la gran força de la vida associativa i cultural de la nostra ciutat'. Les entitats presents, El Cau, els Veterans del CFI, les Dones de les Tardes del Dimecres, El Club de Bitlles Igualada i la Colla Gegantera del Bisbalet, van lliurar finalment al Pare Abat diversos presents en record de la seva visita.
Tomàs no entenc el teu comentari.
1r: És normal que un acte on la ciutat fa una ofrena hi vagi el seu alcalde. (si no t’agrada que hi vagi perquè aquest alcalde no és del teu color polític;... Llegir més que hi farem...)
2n: Sempre hi van els mateixos ? Si no he llegit malament cada any hi van entitats diferents de la ciutat
3r Fa uns anys no hi anava ningú, perquè era un acte on només hi anava una representació de la ciutat, es per això que es va decidir obrir-lo cada any a entitats diferents perquè així fos més participatiu .
Llegeixo la informació i penso que a Igualada continuem confonent allò que és tradicional amb qüestions tremendament polèmiques. El ciri votiu és una tradició i jo la respecto. Però que hi... Llegir més hagi d’anar l’alcalde i una representació de les ”famílies més poderoses” de la ciutat no em sembla correcte. Sempre que s’ha de buscar una representació de gent hi van els mateixos i això en ple segle XXI em sembla un error. Si tots som igualadins, perquè sempre van a aquests actes els mateixos (processons, misses...) ?? Encara vivim en una societat feudal on 50 manen i 40.000 obeeixen ?
Per a moltes ba ser una experiencia noba que no la aviam bist mai a mi personalment em ba acradar Gracies als que ens lo ban fer posible Neus
Grup de dones de les tardes de Dimecres
IGUALADA
5 de desembre 2012.09:16h
Tomas bas molt equevocat nosaltres ( Grup de dones de les tardes de dimecres) no sabiam del que es tractaba o sigui que no sempre son els mateixos i tinc antes que podia anari el que bulgues Neus