//Plugins sense CDN ?>
El Departament de Drets Socials ha obert un procés participatiu per elaborar un protocol d'abordatge de les violències masclistes des de l'atenció primària dels serveis socials. Els serveis socials bàsics i especialitzats són una porta d'entrada a la xarxa de serveis públics i representen un dels serveis clau en l'atenció a situacions de violència masclista a Catalunya. L'objectiu del protocol és millorar i definir els límits de la seva intervenció, avaluar-la i adaptar-la a les necessitats de les usuàries, així com millorar la coordinació amb els serveis que intervenen amb les dones i nenes supervivents de violència masclista.
S'ha fet una anàlisi de les aportacions de les professionals de l'atenció primària durant la formació obligatòria d'eines d'abordatge de les violències masclistes als serveis socials, que va tenir lloc entre gener i juliol de 2021 i en la que han participat 882 professionals. Les professionals han fet palesa la necessitat de donar una resposta coordinada a les dificultats d'intervenció en matèria de violències masclistes.
a Direcció General de Serveis Socials impulsa, en col·laboració amb la Secretaria de Transparència i Govern Obert, un procés participatiu que vol recollir les aportacions de tota la ciutadania, especialment de les professionals i usuàries de les àrees bàsiques de Serveis Socials, així com de les professionals de les entitats del tercer sector que treballen conjuntament amb els serveis socials. Aquest procés estarà obert fins al 12 de setembre.
Aquestes aportacions es debatran a les sessions presencials amb professionals, entitats i usuàries, que es faran entre el 20 de setembre i el 20 d'octubre, amb l'objectiu d'elaborar una diagnosi de les dificultats i potencialitats en l'abordatge de les violències masclistes des de l'atenció primària de serveis socials. Els resultats de la diagnosi seran avaluats i inclosos en el protocol.
Per últim, a partir del mes de setembre, la Direcció General de Serveis Socials oferirà supervisió especialitzada en abordatge de violències masclistes a una part de les professionals de l'atenció primària de serveis socials, amb l'objectiu d'acompanyar en la identificació i comprensió de les necessitats de les dones en situació de violència masclista, articular estratègies de coordinació i cooperació en el marc del treball en xarxa dins del context dels protocols i circuits territorials de violència des de l'atenció primària dels serveis socials, i detectar les necessitats per part de les professionals per tal d'oferir eines i recursos d'autocura.