TORNAR

Dues igualadines residents a EEUU expliquen com han viscut una jornada històrica després de la mort de Bin Laden

Èlia Susana afirma que s’han de tenir en compte moltes premisses abans de pensar que la notícia pot fer canviar el món

societat
Dimarts, 3 maig 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquesta matinada el món s’ha despertat amb la notícia de la mort d’Ossama Bin Laden en mans de les forces especials nord americanes. Tots els mitjans de comunicació s’han fet ressò de l’esdeveniment històric i la mort de líder d’ d'Al-Qaida ha sacsejat l’opinió internacional, sobretot la dels Estats Units des d’on Marina Llansana a Nova York i Sònia Morera a Washington expliquen com han viscut la Jornada.

Celebracions per la mort d'Osama Bin Laden

Marina Llansana fa poc que viu a Nova York i explica que nota la gent contenta: ‘Diuen que ha costat deu anys però que val més tard que mai’. Segons l’ex diputada, els americans se senten com si s’haguessin tret un pes de sobre ja que: ‘emocionalment encara no han superat els atemptats del 2001 i la mort d’Osama Bin Laden és un alleujament’.

Des de Washington, una altra igualadina, Sònia Morera explica que la reacció de la societat va ser immediata: ‘Els signes d’eufòria i alegria per la mort del terrorista no es van fer esperar als carrers de la capital’. Segons Morera, a la Plaça Lafayette, just davant de la Casa Blanca, una multitud cantava l’himne nord americà amb banderes: ‘Alguns portaven ciris en memòria de les víctimes de l’11 de setembre’.

Realitat després de l’eufòria.

Llansana i Morera coincideixen en afirmar que després dels moments d’eufòria ha arribat el moment de reflexió. Maria Llansana explica: ‘Els més pessimistes diuen que això no és la fi del terrorisme i creuen que segueixen corrent perill’. Per la seva banda, Morera explica que després de l’exaltació de la nit d’ahir, aquest matí la capital ha tornat a la realitat tot i que la igualadina ha detectat més vigilància policial del normal.

I ara què?

La igualadina Èlia Susana és professora de la UOC i ha viscut durant un any i mig a l’Afganistan on està acabant la seva Tesi i dóna classes a la Universitat americana de l'Afganistan. Segons l’antropòloga, un cop mort Osama Bin Laden hi ha moltes claus per resoldre abans de conèixer el futur que espera al terrorisme internacional.

D’entrada, Susana apunta que caldria conèixer l’estructura que té actualment l’organització: ‘Si la ideologia es manté, la mort d’Osama Bin Laden no ha de significar el canvi de la realitat d’avui dia’. Segons la igualadina, fa molts anys que els diners que acumula el líder terrorista ja no estan en el seu nom: ‘Caldria saber qui gestiona aquests diners ja que sense recursos no hi ha terrorisme’. A més a més, Susana explica que la mort del líder pot significar una baixada de moral o una injecció pels terroristes que poden veure’l com un màrtir més.


3 Comentaris

j

jaume rodriguez enrich

igualada

3 de maig 2011.11:09h

Respondre

es una llastima que la Marina Llansana estigui tan lluny quant tindria que esatr aqui encapçalant la llista de ERC.Una oportunitat perduda. Que i farem , ki mana mana.
Perque m agrada Igualada M... Llegir més agradara un dia veure la Marina Llansana liderant una candidatura Municipal.
Estic cnvemçut que aixi será en el 2015 i mentres a NY en la primera linea del Mon.

T

TONI

Igualada

3 de maig 2011.11:02h

Respondre

Crec que s’ha de pair. Com ja he escrit abans sembla que la VENJANÇA hagi guanyat a la JUSTICIA, i la mort de l’assassí no tornarà ells fills morts als seus pares. Però potser sí que amb un... Llegir més animal tan i tan perillós no es podia dubtar i havia de tenir una fi ràpida i contundent.

m

maria

igualada

3 de maig 2011.08:29h

Respondre

Felicitats a l’Anoia diari per aquestes opinions de primera mà i tan puntuals.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.