//Plugins sense CDN ?>
S'han format per ajudar a nodrir les mancances de personal que presenten sectors com el tèxtil, la química, el metall o l'adoberia. Es tracta de dues promocions diferents, amb 45 alumnes cada una, als programes Anoia Activa i Joves per l'Ocupació.
La sectorial química de la Unió Empresarial de l'Anoia, amb Xavier Badia i Joan Mateu, i la tutora d'un dels programes desenvolupats, el Joves per l'Ocupació, Judit Bonet, i la primera tinent d'alcalde igualadina, Àngels Chacón, han aprovat amb nota les accions formatives a mida que s'han desplegat els darrers mesos a Igualada. La responsable de Dinamització Econòmica ressalta que "estem fent accions de formació ocupacional, formació integrada, formació professional i formació universitària que contribueixin a cobrir la demanda" d'aquestes indústries. Per la seva part, Badia, president també del Gremi de Blanquers, aclareix que "hi ha molts llocs de treball que es cobreixen amb formació dins l'empresa, però voldríem que aquests treballadors i treballadores partissin d'una base".
En aquesta línea van les darreres accions dels Programes Anoia Activa i Joves per l'Ocupació que es posaven en valor en una compareixença a l'Ajuntament d'Igualada. Pel que fa a Anoia Activa, aquest any es duen a terme cursos directament orientats a l'àmbit metal·lúrgic, com Soldadura per elèctrode revestit, Pneumàtica-Hidràulica, Logística Industrial i Disseny Industrial, amb la participació en total de 45 alumnes. En aquest cas, han adquirit competències com diferents tipus de soldadura o disseny de peces industrials utilitzant els programes AutoCad i Solidworks.
En aquest moment, en el programa Joves per l'Ocupació, que posa especialment l'accent en la formació professionalitzadora i en la contractació bonificada, es desenvolupen formacions de Venedor del sector retail-moda –alineat amb el sector tèxtil i impartint coneixements d'aparadorisme, atenció al client, tendències de moda o llengua anglesa– i també les d'Auxiliar de magatzem i d'Operari auxiliar i de magatzem en indústries químiques, enfocats als sectors químic i de l'adoberia. Hi han pres part
també un total de 45 joves estudiants. Es tracta d'un cas de formació desenvolupada al 100% responent a les necessitats expressades per les empreses locals i, per tant, es compleix el doble objectiu d'ajudar a solucionar la manca de mà d'obra qualificada de la indústria i de donar una sortida laboral ràpida als joves que hi participen.
Els alumnes han cursat les matèries a l'Escola d'Enginyeria del Campus Universitari d'Igualada i ara iniciaran pràctiques en empreses aprenent, entre altres, a
netejar i desinfectar laboratoris, a operar amb productes químics en magatzem, a treballar amb carretons a les indústries i a donar suport a operacions elementals en
laboratori i indústria química. El balanç per part dels impulsors d'aquestes accions és positiu i, de cara a propers cursos, tal i com afirma Chacón, la voluntat és "seguir treballant en la mateixa línia de suma d'esforços per a donar un bon futur laboral als nostres joves i per a fer més competitives les nostres empreses".