TORNAR

L'EcoFira arriba als 60 expositors en la seva segona edició, diumenge

Hi ha programades una vintena d’activitats paral·leles a la mostra

societat
Dissabte, 8 abril 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament de Calaf organitza per segon any l'EcoFira, que arriba aquest diumenge 9. La principal novetat, un segon espai eco gastronòmic on els visitants podran menjar i beure productes ecològics i naturals.

Tot és a punt per celebrar aquest diumenge, 9 d'abril, la segona edició de l'EcoFira, l'única fira dedicada al producte ecològic de l'Alta Segarra i de l'Anoia. En aquests moments hi ha confirmada la presència d'una seixantena d'expositors de diferents sectors d'arreu de Catalunya. La proposta, organitzada pel consistori calafí amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, es convertirà en un aparador i en el punt de trobada de persones i professionals que, des d'àmbits diversos, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país.

Un dels espectacles que van tenir lloc a la Plaça dels Arbres l'any passatL'EcoFira es vol posicionar com una referència entre els certàmens d'aquesta matèria. El pilar continua sent la formació i la sensibilització de la ciutadania sobre la necessitat de tenir cura del medi ambient es mantenen com a sòlids pilars en l'organització d'aquesta fira. Els visitants podran trobar estands d'alimentació, gastronomia, energies renovables, bioconstrucció, aprofitament forestal, calefacció ecològica, bicicletes elèctriques, aigua de mar, artesania del reciclatge, salut ambiental, assessorament mediambiental i altres propostes vinculades a l'ecologia i el medi ambient.

La presència local

A la mostra, hi haurà una desena d'establiments i empreses de serveis de Calaf i l'Alta Segarra vinculades al sector eco que disposaran d'un estand i que, alhora, organitzaran diferents activitats paral·leles. És el cas de La Bacicleta que farà sortides amb bicicletes BTT elèctriques, el restaurant La Cuina del Mercat que farà tallers infantils gastronòmics amb productes ecològics i Ecoment que oferirà un taller de cuina solar per als nens. L'Atelier Pintalalluna proposarà un taller sobre artesania amb reciclatge i l'Observatori de Pujalt un altre sobre meteorologia.

El Centre de Bellesa Imatge, amb els seus tractaments de bellesa i salut naturals; Cat Patrimoni, amb demostracions de bioconstrucció; TSTIL, que fa artesania reciclant pneumàtics; Agriplant Huguet, que ofereix productes i serveis ecològics i mediambientals i el taller mecànic Xavier Caballol, que fabrica barbacoes i forns ecològics, seran les empreses calafines que també participaran en aquesta segona edició l'EcoFira.

La gastronomia eco, a escena

L'EcoFira fa una aposta per la gastronomia ecològica i per aquest motiu passa d'un a dos espais que s'ubicaran en dos punts neuràlgics de la mostra i que estaran oberts durant tot el dia. Cada Espai Eco Gastronòmic estarà condicionat amb taules i cadires per degustar de diferents àpats acompanyats de cervesa i vi ecològics. Hi col·laboren el restaurant La Cuina del Mercat, l'establiment Ecoment, ecologia de Vida que prepararà un eco dinar solar; i La Segarreta, que oferirà la seva cervesa artesana ecològica. Enguany s'afegeixen a aquesta propostes les Pastures de Castelltallat, amb carn de vedella ecològica, la bodega El Porró de Calaf, amb vins ecològics, i el Restaurant KDiví, que servirà productes ecològics a la brasa.

Hi haurà també vintena d'activitats paral·leles que mantindran una relació directa amb la temàtica de la fira. Es realitzaran demostracions tècniques de bioconstrucció en les quals es podrà veure com es construeix una paret seguint les antigues tècniques i l'ús de materials ancestrals, com són la pedra seca, la calç, les parets de tàpia i la fabricació de tovots amb fang i palla. També es faran observacions solars que aniran a càrrec de l'Observatori de Pujalt i Astro Anoia.

La programació infantil també té més relleu enguany. La plaça dels Arbres acollirà dos espectacles molt vinculats amb la natura i el medi ambient que aniran a càrrec de Jeep Gasulla. Al matí es podrà gaudir de 'La gota Clara' un conte on el públic es podrà endinsar en el fabulós viatge d'una gota d'aigua que recorre el Montseny fins a la Salva Amazònica. A la tarda hi haurà l'espectacle 'El canvi climàtic, tic-tac, tic...', un recull d'històries que volen obrir els ulls de petits i grans, amb música i humor, sobre les conseqüències del canvi climàtic. A més, la canalla podrà participar en els tallers especialment preparats per a ells i gaudir d'una atracció ecològica i d'un inflable sobre el reciclatge.

Durant tota la jornada del 9 d'abril, es faran nou ponències de temes variats i vinculats a la temàtica principal de la fira. La recollida selectiva porta a porta, l'agricultura i l'apicultura ecològica, la salut i les xiloteques seran alguns dels temes centrals d'aquestes xerrades temàtiques. Aquestes conferències tindran lloc en un local situat al carrer Raval de Sant Jaume, número 33 (on abans s'ubicava el BBVA).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.