//Plugins sense CDN ?>
L'economia social és un sector que està interessant i reunint cada cop més a diverses persones i entitats. Per polsar el seu moment i acostar les seves possibilitats a la ciutadania, l'Ajuntament de Calaf organitza el Dia de l'Associacionisme Cultural.
L'entramat associatiu i tot el teixit d'economia social de l'Alta Segarra i el seu entorn es reuniran en la celebració del Dia de l'Associacionisme Cultural. Es tracta d'una diada a la qual el municipi s'ha afegit per segon any consecutiu. Una de les principals novetats de la jornada, que tindrà lloc aquest dissabte 3 de juny, serà la incorporació del Mercat de l'Economia Social i Solidària. Copromogut per l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central en col·laboració amb l'Ajuntament de Calaf, la Mancomunitat de Municipis de l'Alta Segarra i el CEIP Alta Segarra, la iniciativa comptarà amb una taula rodona d'experiències cooperatives i d'economia solidària, que analitzarà l'impacte que té al territori.
Per segon any, les associacions de la vila procediran a muntar els seus estands en la segona edició de la Mostra d'Entitats, després de l'èxit de la primera edició. L'objectiu de l'acte és donar a conèixer el ric teixit associatiu de Calaf, divulgar les activitats que s'organitzen des de les entitats, i apropar-les a la gent, per tal de sumar nous socis i col·laboradors. L'acte a part també serveix per teixir xarxa entre les entitats del municipi, afavorint el coneixement mutu i estrenyent les relacions, amb la finalitat que la coordinació i la col·laboració entre col·lectius millori. Tots els actes es faran a la Plaça dels Arbres de Calaf entre 2/4 d'11 i 2/4 de 2.
A més, enguany s'hi suma el Mercat de l'Economia Social i Solidària, copromogut per l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central amb la col·laboració de l'Ajuntament de Calaf i el CEIP Alta Segarra. Una desena d'empreses i entitats d'economia social de l'Alta Segarra i zones del voltant prendran part en mercat per tal de divulgar la seva tasca i vendre el seu producte. En paral·lel, a 2/4 de 12 hi haurà una taula rodona amb persones vinculades a l'economia social. Obriran la xerrada membres de Productes Alta Segarra i Els Pangolins CDP, cooperatives creades pels alumnes de l'Escola Alta Segarra en el marc del projecte ‘Cultura emprenedora a l'escola' (CUEME), explicant el projecte desenvolupat i la seva experiència.
Després s'iniciarà el debat 'Impactes i perspectives de l'Economia Social i Solidària a l'Alta Segarra', amb els ponents Guillem Fernández, economista i membre de Coop57); Arnau Vilaseca ,treballador social i diplomat en economia cooperativa, veí de l'Alta Segarra; Jaume Fons, membre de Coopdecap i de Som Energia a l'Anoia; i Miquel canet, director de la cooperativa d'inserció igualadina Àuria Grup. La regidora d'Economia i Finances, Montse Mases, regidora clourà l'acte explicant el projecte que estan impulsant l'Ajuntament i la Mancomunitat de l'Alta Segarra per tal de donar impuls a l'economia social i solidària en els propers mesos.