TORNAR

Els edificis de més de 45 anys hauran de passar una inspecció tècnica

Segons el nou Decret sobre les inspeccions tècniques dels edificis

societat
Divendres, 8 agost 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El decret, que acaba de sortir publicat, exposa que les comunitats de propietaris hauran d’informar a l’Administració dels informes sobre l’estat de les finques. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dijous, 7 d’agost, l’anunci d’informació pública del projecte de Decret per al foment del deure de conservació, manteniment i rehabilitació dels edificis d’habitatges, mitjançant les inspeccions tècniques i el llibre de l’edifici. El període d’al·legacions és obert fins al proper 19 de setembre.

La Inspecció tècnica dels edificis (ITE) és el sistema que l’Administració catalana té per conèixer l’estat de conservació del parc d’habitatges i poder adoptar les mesures, si s’escau, per mantenir en bones condicions els immobles. És obligatòria en els immobles d’ús residencial amb una antiguitat de més de 45 anys.

De la seva banda, el llibre de l’edifici és l’instrument d’informació de la vida de l’edifici, que incorpora les característiques tècniques de les instal·lacions, dels serveis comuns, les qualitats i garanties, a més de les actuacions de rehabilitació necessàries per adaptar l’immoble a la normativa.

Més coordinació amb els ajuntaments

El nou Decret incorpora més compromís per part de la propietat, més flexibilitat i coordinació amb els ajuntaments i una vigència de les inspeccions d’acord amb la gravetat de la deficiència. Així, els informes de les ITE s’hauran de presentar a l’Administració en un termini màxim de dos mesos des de la seva redacció, inclosos els edificis unifamiliars que, fins ara, no estaven obligats a passar la inspecció. Les comunitats de propietaris, un cop rebin l’informe, disposaran d’un any per elaborar un pla de rehabilitació.

Una altra novetat és que la Generalitat i els ajuntaments podran requerir la ITE, malgrat que l’edifici no tingui 45 anys d’antiguitat, quan hi hagi situacions de risc en finques deteriorades de determinats sectors de la ciutat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.