TORNAR

Educació reduirà dos grups de P3 de cara al curs 2021-2022 a l'Anoia

Es mantenen els dos centres d’alta complexitat que hi ha a l’Anoia

societat
Divendres, 18 juny 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'oferta de grups de P3 de cara al curs que començarà el setembre passa de 62 a 60 grups a la comarca, a causa del descens de naixements dels darrers anys que no s'ha vist prou contrapesat per l'arribada de famílies d'altres punts de Catalunya o l'estranger. El curs 2020-2021 va començar amb dos grups més que l'anterior.

L'oferta de grups de P3 del Departament d'Educació a l'Anoia es redueix en dos grups per aquest pròxim curs. Encara pendents de les dades de matriculació definitives, els dos grups de P3 que desapareixen segons la Generalitat són a l'Escola Torrescasana, de La Torre de Claramunt, i a l'institut-escola Castell d'Òdena. En el cas odenenc, fonts de l'Ajuntament matisen que "al municipi hi ha moltes diferències pel que fa als cursos en les xifres d'alumnes i les línies depenent de la generació es desdoblen". El Departament assenyala que "tot i la davallada de natalitat, s’ha intentat mantenir el nombre de grups fent reducció de ràtio en els municipis on el padró ho feia possible".

Sobre aquests tancaments, la delegació d'USTEC·STEs (IAC) a l'Anoia manifesta que "només en poder fer una valoració negativa. És més, davant d'aquest fet podem constatar, un cop més, el nul interès que el Departament té per a fer realitat la qualitat educativa o el Decret d'inclusiva dels quals tant parla. Les línies han de romandre obertes amb ràtios més baixes. Aquesta és una mesura imprescindible perquè els docents i personal d'atenció educativa puguin fer una més bona tasca i una millor atenció al seu alumnat".

Assenyalen que "aquests no són sinó una de les moltes retallades encobertes que segueix patint el sistema educatiu des de 2010". A més d'aquests tancaments, "ens hem trobat, també, la situació de molts centres als quals els han canviat catalogació de Màxima Complexitat a Alta o bé d'Alta complexitat a ordinaris (els criteris de pertinença a cada catalogació són absolutament opacs i arbitraris) fet que ha suposat una retallada més de personal docent". Amb tot, a l'Anoia, els dos centres d'aquesta tipologia es mantenen amb aquesta consideració: l'Antoni Gaudí i el Gabriel Castellà.


1 Comentaris

A

Alfred Simó CCOO

18 de juny 2021.08:32h

Respondre

En el cas dels Centres de Màxima Complexitat, també manté aquesta catalogació l’Institut Montbui, per bé que ja fa tres cursos va haver una descatalogació força incomprensible de l’Escola... Llegir més Joan Maragall, a Vilanova, que va perdre la consideració de CMC sense que se’n donessin raons objectives.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.