TORNAR

Eixarcolant inicia una campanya per fer créixer la seva comunitat de socis i sòcies

societat
Dijous, 30 novembre 2023. 11:44. Redacció AnoiaDiari.
PUBLICITAT

Amb el començament del mes de desembre, Eixarcolant inicia aquest divendres la seva campanya titulada #FemQuePassinCoses. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal fomentar la participació i l'expansió de la comunitat d'Eixarcolant, amb l'aspiració d'arribar a un total de 2.000 membres. L'enfocament de la campanya està orientat a totes aquelles persones apassionades per les plantes oblidades i compromeses amb la construcció de sistemes alimentaris que siguin tant justos com sostenibles.

Per la comunitat, "la base social és l'element més valuós d'Eixarcolant. Fa possible l'arrelament arreu del territori, i és clau per poder donar resposta a reptes crucials per al futur dels sistemes agroalimentaris. És entorn de sis d'aquests reptes, pels quals és estratègic incrementar la base social, que s'articula la campanya". Són els següents:
● Documentar i conservar les varietats tradicionals i els coneixements associats de les ⅔ parts del territori català que encara no s'han estudiat. Si no es fa res, desapareixeran per sempre en els 10 anys vinents.
● Aconseguir que les plantes silvestres comestibles siguin reconegudes com a aliment. Actualment, no hi ha cap marc legal que empari les més de 300 espècies silvestres comestibles existents a Catalunya.
● Aconseguir que les plantes silvestres comestibles siguin tingudes en compte a les polítiques agràries i alimentàries. Són recursos que tenim a l'abast i que, tanmateix, malbaratem de forma sistemàtica.
● Fer realitat la implantació generalitzada a tots els productes alimentaris d'un sistema d'etiquetatge que informi als consumidors de l'impacte ambiental, social i econòmic associat a cada producte.
● Desenvolupar eines pedagògiques que facilitin la incorporació transversal a tots els centres educatius de continguts sobre les plantes oblidades, l'agricultura i la sobirania alimentària.
● Implementar un protocol d'enxarxament que permeti crear sinergies i aliances sòlides amb entitats i persones que treballen per uns objectius compartits, aconseguint així un efecte multiplicador i una major capacitat transformadora.

La campanya, que s'allargarà fins al 31 de gener, compta amb el suport de 100 prescriptores, persones referents en diferents àmbits que mostren el seu suport públic als sis reptes plantejats i que amb el seu posicionament volen posar en relleu la importància d'enfortir la base social d'Eixarcolant per contribuir a donar-hi resposta. Així, la campanya vol generar una reflexió en positiu a totes les persones que s'identifiquin amb aquests reptes. Vol posar de manifest que tenim a les nostres mans les eines per canviar el curs de les coses, i que per aconseguir-ho només cal passar a l'acció.

Tota la informació es pot trobar al web de la campanya https://femquepassincoses.cat/, i a les xarxes socials a través del hashtag #FemQuePassinCoses


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.