//Plugins sense CDN ?>
‘La sequera en el centre de la crisi climàtica’ és el títol de la conversa que compartiran a Igualada, el pròxim 18 de març, al Teatre Municipal Ateneu, el periodista i presentador del programa ‘Al cotxe’ de TV3 Eloi Vila i el popular meteoròleg Alfred Rodríguez Picó. El cicle ‘Converses’ de l’AnoiaDiari continuarà el 5 d’abril amb el músic i divulgador Ramon Gener, que acaba de rebre el premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2024 per la novel·la ‘Història d’un piano’
La sequera és, malauradament, des de fa un temps, un dels temes d’actualitat i que més preocupen a la ciutadania. Quines són les causes que han provocat la sequera que estem patint a Catalunya? Quines conseqüències pot tenir aquesta situació de sequera actualment? I en el futur? Què han de fer les administracions? I els ciutadans? Aquests interrogants i altres sobre la sequera i el seu impacte en el centre de la crisi climàtica els portarem a debat, el pròxim dilluns 18 de març, al Teatre Municipal Ateneu d’Igualada, en una nova sessió del cicle CONVERSES de l’AnoiaDiari. Els protagonistes, dos rostres i dues veus molt populars: el periodista Eloi Vila i el meteoròleg Alfred Rodíguez Picó.
L’Eloi Vila és escriptor, guionista i periodista. Llicenciat en Ciències de la Informació, ha publicat diversos llibres, com L’any del Senyor (Ara Llibres, 2009), Una paraula de més (Ara Llibres, 2011), Cartes des del front (Ara Llibres, 2012), El viatge de companys, juntament amb Antoni Tortajada (Rosa dels Vents; 2015). En l’àmbit periodístic, ha col·laborat en programes televisius com El Club i El convidat, de Televisió de Catalunya; anteriorment havia estat cap d’esports d’El 9 Nou, redactor de Catalunya Avui (TVE Catalunya), redactor d’Alexandria (Canal 33) i tertulià de Ràdio Associació de Catalunya. Va col·laborar en El primer toc (RAC1), La tribu (Catalunya Ràdio) i Vespre a La 2 (TVE Catalunya). Recentment, ha presentat la sèrie documental Quanta guerra! a TV3 i el podem veure conduint, també a la televisió catalana, el programa d’entrevistes Al cotxe.
L’Eloi Vila conversarà amb un dels meteoròlegs més coneguts de Catalunya i un dels homes que més va popularitzar i divulgar la professió: l’Alfred Rodríguez Picó. La gran nevada del 1962 a Barcelona, quan era petit i la instal·lació, quan tenia nou anys, del seu primer observatori meteorològic a la terrassa de casa a Horta-Guinardó, amb aparells comprats a Can Raig, a la Rambla, van apropar l’Alfred Rodríguez Picó al món de la meteorologia, emulant professionals com Mariano Medina –de qui va tenir de capçalera el llibre El tiempo es noticia– o l’Eugenio Martin Rubio, els seus primers ídols
De formació autodidacta, quan tenia quinze anys va començar a treballar a l’Institut Botànic de Montjuïc i, més endavant, com a informador de meteorologia a Ràdio Barcelona i col·laborant amb el Servicio Meteorológico Nacional i iniciant les observacions a l’Observatori de Montjuïc. Després d’una curta estada a França, on conegué el sistema meteorològic francès, tornà a Catalunya i començà a estudiar meteorologia pel seu compte.
Va col·laborar, escrivint prediccions i temes relacionats amb la meteorologia, en mitjans com La Vanguardia, El Periódico, El Correo Catalán, El Noticiero Universal, Avui i Mundo Diario. A la ràdio, Picó ha treballat a Catalunya Ràdio (1983-2002) i Ràdio Olot. El 1984 s’incorporà a TV3 on va portar el temps a totes les llars catalanes fins al 2002. Del 2003 al 2012 va presentar el programa El temps del Picó a Barcelona Televisió.
Durant tot aquest temps, a part de la seva feina en els mitjans, Rodríguez Picó ha estat un gran divulgador de la meteorologia, a través de diverses publicacions, xerrades, etc.
És també un gran aficionat a la música, afició que combina amb la seva faceta professional. Un maridatge que podem seguir a través de la web pico.cat.
Actualment, dirigeix l’empresa de prediccions meteorològiques TAIKO Meteorologia.
La conversa ‘La sequera en el centre de la crisi climàtica’, amb l’Eloi Vila i l’Alfred Rodríguez Picó, és organitzada per l’AnoiaDiari ambla col·laboració especial d’Aigua de Rigat, empresa patrocinadora del cicle Converses.
Un cicle que compta amb el patrocini i la col·laboració de MIPS, COMERCIAL GODÓ, PEL I PLOMA, PRINTHING, LABIN, BERNADET LOGISTICS, CURTIDOS BADIA, SERVISIMÓ, RECSTORES, ABC LEATHER, CONSORCI SOCIOSANITARI D’IGUALADA, CALAF GRUP, ÀURIA GRUP, ELM SERVEIS INDUSTRIALS ELECTRICITAT, RÀDIO IGUALADA, LA SALA, EVENTS, ÀREA I GRÀFIQUES VILANOVA i el suport del TEATRE MUNICIPAL ATENEU D’IGUALADA i l’AJUNTAMENT D’IGUALADA.
Ramon Gener, pròxim convidat a les Converses
Les Converses de l’AnoiaDiari continuaran el divendres 5 d’abril, a les 7 de la tarda, al Teatre Municipal Ateneu i tindran com a protagonista el músic, divulgador musical i escriptor Ramon Gener. Gener ha dirigit i presentat programes d’èxit internacional, com Òpera en texans, This is Opera, This is Art o, recentment, Això no és una cançó. És autor dels llibres Si Beethoven pogués escoltar-me (2013), L’amor et farà immortal (2016) i Bethoven, un músic sobre un mar de núvols (2020). Ramon Gener ha estat guardonat amb el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2024 per la novel·la Història d’un piano.