//Plugins sense CDN ?>
Era un dimarts 23 de febrer quan el llacunenc va iniciar el seu viatge que el duria a conèixer gent de tot el món, cultures diferents i viure experiències vivencials, que segons explica, mai oblidarà. Va començar el seu viatge per Sudamèrica ‘era el continent que tenia més ganes de dedicar-hi temps i energia’. Ara recomana a tots aquells que vulguin fer una cosa semblant que actuïn com ell i comencin per l’indret que més els interessi: ‘al principi tens més energia i flexibilitat d’horaris’.
Una xarxa relacional
Quan va començar el seu viatge, Balagué tenia molt clar que volia fer la volta al món a través d’aplicar la teoria dels sis graus de separació. Segons aquesta teoria, qualsevol persona del planeta pot arribar a contactar-ne una altra només fent cinc passos diferents. ‘D’aquesta manera podia estalviar en despeses d’allotjament i sobretot, conèixer el territori a través de la seva gent’.
Balagué explica que s’ha sorprès de com persones totalment desconegudes l’han allotjat a les seves llars i l’han tractat com un convidat d’honor mentre moltes vegades, ells tenen el mínim per subsistir; ‘Sembla un tòpic però quan ho vius, et posa la pell de gallina’.
Un cop a casa, l’anoienc afirma que aquesta xarxa relacional ha augmentat: ‘He intentat anar visitant projectes relacionats amb el meu àmbit professional a cada país, entrevistant professionals i persones que jo havia llegit per la meva tesi, això m’ha permès tornar a casa amb una llista de contactes global molt important i que ara em pot ajudar a decidir on i amb qui vull treballar. Hi ha moltes oportunitats a molts llocs diferents i un viatge així et permet localitzar-les en poc temps’.
La ruta
Després d’estar-se un mes al Brasil, on l’anoienc va començar la seva volta al món, va passar una temporada per sud Amèrica: Argentina, Uruguai, Xile, Illa de Pasqua, Bolívia, Perú i Equador. Després va estar 15 dies per Estats units i va volar cap a Nova Zelanda i Austràlia. Després va viatjar al Nepal, on va aprofitar l’època de trekkings (octubre i novembre) i va tornar enrere fins a Indonèsia per conèixer el sud-est asiàtic: Tailàndia, Laos, Vietnam, Cambodja i Xina. De Pequín va agafar el tren Transiberià fins a Mongòlia, Rússia i des de Moscou va tornar a Barcelona.
Experiències
Balagué afirma haver après molt cada dia tant de les persones com de les situacions i experiències viscudes: ‘He après sobre cultura, ciències, biologia, fenòmens medioambientals i naturals, sociologia, desenvolupament i cooperació, física, química... I tot això ho he après sobre el terreny, anant en bus, en un parc, en un volcà, fent submarinisme en un escull de corals, xerrant amb els joves d’un poble de Bolívia, amb el mestre d’una escola de Tailàndia o caminant per les vessants dels Annaprunes del Nepal’
El dia a dia
Una de les particularitats del viatge de Balagué, és que el jove llacunenc ha compartit tot el viatge a través del blog on hi ha penjat moltes fotografies, vídeos, informacions i experiències vivencials.
Bon dia Franacesc.
Et demanarem que ens ho expliqui en viu i en directe, Gracies anticipades...
Igualadisenelmon.com
Biblioteca Central d'Igualada
Igualada
18 d'agost 2011.17:48h
Si voleu conèixer les experiències del Francesc i la ”seva” volta al món, el dia 13 de setembre, dimarts, a les 7 de la tarda, serà a la Biblioteca per explicar-nos-les.