TORNAR

Una empresa igualadina crea el joc 'la Puta i la Ramoneta'

Catalan Games es dedica a la creació de jocs catalans

societat
Dilluns, 20 maig 2013. 08:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dissabte, coincidint amb la fita a Igualada de l'Estelada Humana, es va presentar a l'Ateneu Igualadí un joc creat per l'empresa igualadina Catalan Games que pretén convertir-se en el joc de cartes d'aquest estiu: 'La Puta i la Ramoneta'.

Marc Miquel (Catalan Games) i Christophe Beaufumé (A.C. El Pati) durant la de 'La puta i la Ramoneta'

Es tracta d'un joc de cartes de ficció política per desfer l’empat entre Catalunya i Espanya. Independentistes, espanyolistes, autonomistes i altres personatges tindran els seus objectius. Jugaran les cartes el millor que sàpiguen per sumar punts i restar-ne a l’adversari. Cada personatge podrà negociar i així fer la Puta o fer la Ramoneta, enganyar o prevenir l’engany.

Segons els autors 'no es tracta d'un joc realista però qualsevol semblança amb la realitat no és casual. Perquè la política es comporta com un joc, les meves cartes, les teves i l’atzar'.

La presentació del joc es va fer en coordinació amb l’associació cultural de jocs El Pati, i va consistir en una breu xerrada sobre com s’ha preparat el joc i la creació de l’empresa editorial que el produeix, Catalan Games.

Els temes principals que van tractar van ser la funció del joc com a element de diversió a la vegada que re!exió política. En paraules de l’autor “fem el joc perquè tothom que hi jugui i s’ho passi bé, però també perquè siguin més tolerants amb les altres posicions polítiques i menys amb els polítics que fan la puta i la Ramoneta”.

A la vegada, es van aclarir detalls sobre el procés de micromecenatge que duen a terme a verkami.com/putairamonetaeljoc per 'llançar la primera edició'.

Entre d’altres anècdotes de la creació del joc, van explicar la necessitat de fer-lo conèixer a diferents personatges d’àmbit cultural i polític local i nacional com Quim Monzó, Albert Sánchez Piñol, Òscar Dalmau o el Jordi Pujol. i van explicar que quan el president va atendre els creadors del joc els va remarcar diferents cartes i va interessar-se per com es jugaven; "Fins i tot es va avenir a signar prototips del joc com a obsequi'

La jornada va acabar amb la presentació però durant tot el dia al vestíbul de l’insigne edifci de l’Ateneu Igualadí ja s’havien fet demostracions del joc amb públic ben variat: des d’adolescents a gent gran. L’associació el Pati, amfitriona de l’esdeveniment, va acollir-lo amb els seus membres i un ampli catàleg de jocs reivindicant-los com a cultura.

Catalan Games, empresa igualadina

Catalan Games té la seva seu a Igualada, i està integrada per un jove equip que vol fer realitat projectes lúdics i iniciatives de jocs catalans 'amb tota la normalitat del món'.

Marc Miquel, és l'autor del joc. És creador de jocs i d’experiències digitals. Està fent el seu doctorat en persuasió i Viquipèdia a l’UPF i ha tingut l’oportunitat de col·laborar amb empreses de jocs treballant d’a prop amb dissenyadors i programadors.

Ricard Muntané, és l'editor de 'La puta i la Ramoneta' i es defineix com un 'enginyer amb visió de producte'. S’ha mogut en ambients locals en associacions d’escoltisme i fins ha estat cap del grup de diables Mal-llamp d’Igualada. Ha muntat esdeveniments com la Firafoc.

Albert Vendrell és l'il·lustrador i dissenyador del joc i éscol·laborador d'aquest projecte. És llicenciat en Belles Arts, està finalitzant el seus estudis de Gràfica Publicitària a l’EMA Gaspar Camps d’Igualada. Actualment treballa com a dissenyador al diari La Veu de l’Anoia. Ha sobreviscut movent-se pelmón de l’story board publicitari, el disseny, el caricaturisme de carrer, el circ, el còmic i la verema entre d’altres.


1 Comentaris

j

jaume rodriz enrich

igd

20 de maig 2013.13:50h

Respondre

visca la rauxa i la oportunitat, bon mitgdua igualada

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.