//Plugins sense CDN ?>
Des del passat mes de setembre, quan van iniciar les classes als instituts de la ciutat el servei de menjador ha estat costejat pels mateixos centres, (en el cas del Pere Vives, se n’ocupa l’AMPA de l’Emili Vallès) però no reben la dotació econòmica del Consell Comarcal. Al mateix temps, l’ens responsabilitza el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a qui atribueix el deute.
Sigui culpa de qui sigui, els diners no arriben als centres des de mes de setembre, un fet que comença a ser insostenible i posa en dubte la continuïtat del servei en les mateixes condicions que fins ara. En el cas del Joan Mercader, finalment les pressions van aconseguir que es pagués el deute del mes de setembre, però tot i així, el Consell Comarcal deu un total d’11.000 euros al centre.
Diferències entre Pere Vives i Joan Mercader
Els dos instituts d’Igualada no es troben, exactament, en la mateixa situació. Rafa Carmona, director de l’IES Pere Vives Vich explica que és l’AMPA de l’Emili Vallès qui es fa càrrec de gestionar el servei de menjador dels 214 alumnes de l’institut que tenen dret a aquest servei. El volum d’alumnes i el sistema d’aquest menjador fan que, segons informa Carmona, encara es compti amb un romanent suficient per poder garantir el servei de menjador, com a mínim, fins els propers dos mesos.
No passa el mateix a l’IES Joan Mercader on el servei de menjador el gestiona el mateix institut des de 1994 i aquest curs dóna servei a un total de 36 alumnes de manera gratuïta i 10 alumnes que paguen el servei perquè no compleixen els requisits que es demanen per optar a la gratuïtat. A més a més, el Mercader ha apostat durant tots aquests anys per un servei de menjador personalitzat i de qualitat sense utilitzar el servei de càtering ofert pel Consell Comarcal: ‘Durant aquests 18 anys el funcionament i qualitat mai s’ha vist afectat malgrat el retard habitual en els pagaments a 60 i 90 dies per part de l’organisme responsable, el Consell Comarcal’, explica David Fuertes, director del centre, en un comunicat.
Manca de recursos
Segons explica Fuertes, la situació ha arribat a una situació límit i malgrat que durant aquests mesos el centre ha aconseguit costejar el servei amb recursos propis, no hi ha prou diners per pagar el servei de menjador el mes de març: 'De totes maneres volem tranquil·litzar a tothom, passi el que passi oferirem un servei de menjador després del dimecres 29 de febrer’
Un dels problemes alhora de l’obtenció de recursos propis és que l’inici d’aquest curs va anar acompanyat per la prohibició de la venda d’aliments i begudes amb excés de sucre i greix, és a dir pastes i dolços que fins el moment venien els mateixos responsables del menjador. Amb aquesta nova llei els ingressos han baixat i encara fan més complicada la situació.
Dues alternatives
Davant d’aquest cas, i després d’haver fet pressió a tots els responsables pertinents des del Consell Comarcal fins al Departament d’Ensenyament passant pels serveis territorials de la Catalunya Central sense obtenir una resposta convincent: ‘Sempre en diuen que pagaran però que no saben quan’, el centre va convocar el passat dimecres una reunió amb els pares dels usuaris dels serveis per oferir-los dues opcions.
La primera consistia en canviar l’actual servei de menjador pel càtering del Consell Comarcal i la segona que els pares dels alumnes avancessin els diners i que se’ls retornessin quan el centre cobrés els endarreriments. Després de la reunió informativa, l’AMPA es va reunir el dijous i van decidir que els pares costejarien, de manera provisional, el cost del menjador però en cap cas volien canviar d’empresa proveïdora.
El que crec que s’ha de canviar es el sistema educatiu obsolet, o com a minim, que la canalla vagin a l’institut amb 14 anys un altre cop. L’unic per al que ha servit anar-hi amb 11 es que... Llegir més comencin a fumar abans entre d’altres coses.
jo havia pres carmanyola a l’escola molts dies i no passar es!Només cal adequar algun espai i només caldria pagar un tant mot petit per pagar el monitor que estaria allí (en el cas de... Llegir més primària)
I no cal fer intensiu...
salut
Estic d’acord a fomentar la carmanyola i també aniria bé disposar d’un espai amb alguns microones per escalfar alguna cosa.Només caldria un monitor de l’escola i ja està.A més el menjar de... Llegir més l’escola és dolent i car, són més bons uns macarrons fets a casa i escalfats al micro o fins i tot freds, o una amanida de pasta o llegum, truita de patates, arròs amb tonyina...es poden fer moltes coses i bones.
potser hauriem de començar a canviar també i poder oferir un espai on els joves i els infants puguin portar el seu menjar de casa ja que moltes famílies no poden assumir els serveis de menjador
Sembla que s’acaba la gratuitat de menjador per la gent de pobles on no hi ha institut. Son temps de tornar a la carmanyola!
Al Mercader proposan pel curs vinent fer jornada intensiva disfraçant... Llegir més amb la fí de menjador gratuit.
Un ”jove” de 12 anys que s’incorporarà a l’Institut el Set/12, potser anirà al centre de 8 a 14,30H.
No hi estic d’acord, però sols és la meva opinió...
Lamentable el paper d’aquesta institució en els darrers temps.
Jordi
21 de febrer 2012.19:02h
El menjar té un cost de menys de 80 cèntims per persona. No entenc on van a parar tants diners.
Una empresa de càtering/col·lectivitats que controli els costos és el que cal: serveis privats... Llegir més amb funcions públiques eficients.